Det där med att veta var man är och vart man är på väg!

IMG_8204.JPGAlltså.

Allt som ofta ställs man inför händelser eller personer som gör att man får sig en tankeställare. På ont och på gott. Förvisso är väl en tankeställare ändå aldrig av ondo, kan jag ju tycka som älskar att reflektera, analysera och fundera. Vad jag menar är att tankeställaren kanske inte alltid för med sig en positiv känsla där och då, utan ofta får man se tillbaka på händelsen för att kunna utvärdera och förstå hur den har påverkat en.

Å vart vill jag då komma med denna lilla utläggning. Jo. Att ibland bli tvingad att stanna upp och analysera stunden, nuet och jaget är så otroligt viktigt på precis alla sätt. Dels för att kunna se och känna efter vad man de facto är och befinner sig i livet, just nu. Å detta är ju en grundläggande förutsättning för att kunna blicka framåt och drömma om vart man är på väg i livet. Fysiskt och mentalt.

Å genom att utvärdera, analysera och känna in nuet, så lägger man en bra grund till att kunna ge sig själv en rättvis bild av vart man är på väg i livet och vart man vill befinna sig om en sisådär fem, sex år. Visst ska man sikta mot stjärnorna och dessutom säga HÖGT vad man drömmer om (större chans att ens måluppfyllelse uppnås om man vågar uttala sina mål i ord), men det gäller ju också att någonstans ställa nuets förutsättningar mot framtidens visioner och drömmar. Kan jag tycka.IMG_8195.JPGÅ för en del kommer framtidens önskningar helt naturligt och man har massor av mål och fokus. Men så har det aldrig varit för mig. Jag har egentligen aldrig drömt om något speciellt yrke (jag sa förvisso tidigt att jag skulle bli lärare men det kändes som att det var förutbestämt), eller en viss levnadsstatus eller så. Jag har varit ganska nöjd med det jag har liksom. Å det försvårar ju så klart att blicka framåt och satsa på drömmar om vart jag vill befinna mig om fem-tio år. Jag visste till exempel inte om att jag älskade att vara mama och att ”ha barn”. Det var aldrig något jag drömde om eller som jag tyckte var viktigt när jag var yngre. Jag tyckte själv det var skitjobbigt och ångestfyllt att själv vara barn, så jag ville väl inte utsätta någon för vad jag själv har upplevt. Lite så. Men se så fel jag hade! Att vara mamma och att ha barn i mitt liv blev och är det allra viktigaste för mig. Allt annat bleknar i jämförelse. Barn sätter jaget på prov exakt hela tiden och min inre resa har blivit mycket djupare och bredare sedan jag blev mama. Å det är det som är det viktigaste för mig, att utvecklas på djupet och bredden.  Jag är livrädd för att stanna upp i min inre tanke, att inte utvecklas, ifrågasätta mina funderingar och existentiella frågor. Jag söker nya infallsvinklar samtidigt som jag söker svar som stärker de tankar jag har idag. Söker, i mitt inre. Hela tiden. Å där är barnen det viktigaste för att hjälpa mig hitta mina innersta väderringar och ställa in min inre kompass. För då blir många val i livet så mycket lättare; Vad och vem är viktigast för mig!?!? Å så tar jag beslut efter det.

Så. Om fem år är jag på en annan andlig plats än vad jag är idag. En lite mjukare plats, mentalt, där jag ger mig själv större utrymme för självkärlek, där jag är snällare och mer förlåtande mot mig själv. För i nuet kämpar jag fortfarande med detta. Att inte vara så hård, att inte pressa mig till ytterligheter utan acceptera att det är bäst för mig att inte vara för långt ut, för mycket eller allt på samma gång.

Mjukare. Snällare. Mer förlåtande. Det får bli mitt ”om-fem-år”-mål.

Vad har du för mål framåt? Stora som små! Berätta!

KRAM

// InredningsfrunIMG_8202.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

4 reaktioner till “Det där med att veta var man är och vart man är på väg!”

 1. Åh vad bra tankar & text här ovan. Du är sä klok.
  Mitt mål framåt och som jag haft de senare 2 åren, då jag nästan totalkraschade i den berömda väggen, är att hitta mig själv. Fokusera på bra saker, det som ger mig energi och att sluta vara så in-i-bänken perfekt och bra på allt jag gör.
  Jag har definitivt jobbat med mig själv senaste året, bytte jobb till en helt annan branch som jag tidigare varit i, vågat tro mer på mig själv och faktiskt tänkt mer på mig själv än andra. Jag har nog tappat en del på vägen (och då menar jag inte kilon för där har det varit tvärtom) utan ”vänner”, bekanta osv. Såna som jag alltid ställt upp för men inte fått något tillbaka. Fina människor men tyvärr inte hemmahörande i mitt liv som jag vill leva det.
  Jag har ett fantastiskt jobb, jag ör framgångsrik och jag känner att ”jag har en plats”. Karriär har alltid och är viktigt för mig, men inte på bekostnad av mig själv eller min familj. För familjen är viktigast, alla kategorier. Just nu går livet i 190 med jobb, hem, hämtningar, körningar – men det är så det är. Och jag har ju insett, att när livet är så som det är just nu kan man inte tro att man är en superkraft som klarar allt och även lite till – som marathonlopp och diverse andra fysiska utmaningar – bara för att.
  Jag har insett att det kan jag göra sen – om jag vill, inte nu. Jag behöver superkraften till att vara mamma & fru & allt det andra.
  Sen skulle jag innerst inne vilja bli präst – det andliga och kyrkan har alltid tilltalat mig, men, det är ju det här med gud ock Jesus och jag tror att det vore bra om prästen trodde på dem… vilket jag inte gör…
  Så det är en heeelt annan historia.
  Nåväl – summa: mål: må bra, vara stark, fokusera på mig själv & familjen. Allt annat löser sig!

  Sorry för långt – jag vet inte vad som hände 😉

  Stor kram♥️

  Gilla

  1. Ja du. Den där berömda balansen i livet. Man vet vad och hur man borde göra men det är så himlans svårt ibland ATT bara göra det. Som att ge sig själv lite tid i stället för att pressa in precis ALLT på så kort tid som möjligt. Det är iallafall min Akilles-häl och energihål. Jag ska tidseffektivisera precis allt. Å så klart göra allt till perfektion. Dumt, egentligen. Good enough är helt OK det oxå.
   Du kan finna det andliga runt omkring dig men framför allt inom dig. Jag är djupt andligt utan att vara det minsta kristen (eller tror på någon annan religion). Meditera mera säger jag, så hittar du ljuset ❤ KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: