Det där med livs-kakan!

IMG_9735.JPGAlltså.

Det där med att en alltid kämpar mot tiden, kan väl de flesta skriva under på. Å just tiden är för mig min största fiende. För allt jag gör är alltid en kamp mot just tiden. Å det är inte så att jag ska hinna till en viss tid, utan jag ska hinna med så mycket som möjligt innan en viss tid. Å skulle jag då råka få ett par minuter tillgodo, så sätter jag mig aldrig ner och bara pustar ut och andas, nä, då gör jag en snabb analys på vad som kan tänkas hinna med på dessa minuter. Å så pressar jag tiden, lite till. Pressar in mer, på mindre tid. Kampen. Hela tiden kampen. IMG_9709.JPGÅ det är just detta som är grunden till det mesta i mitt liv. Att hinna med så mycket som möjligt, på så lite tid som möjligt.

Å detta är min styrka likväl som min stora svaghet. För det där med att balansera too much eller too little är inte lätt. Speciellt inte om man dessutom skopar på perfektionist med kontrollbehov. Där – BAAAM – har ni liksom min lilla livs-kaka. En tidspressande, multitasking, perfektionist med kontrollbehov. Ja, herre. Inte konstigt att kropp och knopp stundom blir överhettade och slutkörda.Så ni som tycker att jag är en smula knas som börjat pynta i november, har här anledningen; Julen har en lugnande effekt på mig. Att lyssna på julpsalmer, tända ljus, se stjärnorna lysa i fönsterna, you name it, det lugnar mig. IMG_9720.JPGSå. Julen fick komma lite tidigt i år. För det är vad jag behöver just nu. Jag behöver en anledning att sätta mig ner i soffan och ta det lugnt. Å julen, tja, den ger mig den anledningen.IMG_9721.JPGSå. Nu ska jag försöka hitta balansen mellan att pynta och njuta. Lite fortsättning på det kan ju jag känna ;D…..

KRAM

// InredningsfrunIMG_9719.JPG

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

5 reaktioner till “Det där med livs-kakan!”

 1. Alltså vi blir mer och mer lika! Precis sån är jag med!!! Dessutom lider jag av värk emellanåt samt hsp’n! Lustig att man ibland bara behöver stänga in sig och sova/gråta/vila ibland i flera dagar samtidigt som rastlösheten kickar in och alla måsten ändå kör runt i hjärnan och allt man hade kunnat hinna istället för att ligga och återhämta sig! Shit vad komplexa vi är! Men all kärlek och förståelse till dig! ❤️

  Gilla

  1. Tack fina för värmande ord. jag vi måste hitta vår aegna vägar och sätt för återhämtning. Idag städar jag till julmusik och går och fixar och donar i min egen takt, Det är återhämtning för mig. KRAM ❤

   Gilla

 2. Vilken igenkänning på den det var ju klockrent . Men så har ju jag också kämpat med utmattning sen 2013 . Så svårt att lära om . Och jag är en älskare av julen också , och jag började lite tidigare i år också för att inte behöva stressa med detta som är så mysigt . Tack Marika för kloka ord . Det känns ju som jag känner dej efter alla år jag följt dej ,började följa dej när Stora va bäbis . Va rädd om tiden och kram på dej 😘

  Gilla

 3. Hej Marika, Arrangemang på väggen är perfekt, jag gillar det mycket. Kan du möjligen skriva var stjärnan är från? Tack och kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: