Det där med att ha yrsel!

IMG_9959.JPG(innehåller adlinks)

Alltså.

Det är en smula snurrigt här just nu vill jag lova, mer än vanligt ska jag kanske också tillägga. Jag har gått ett par dagar med kraftig yrsel som liksom kommer i ”attacker”. I onsdags fick jag ligga ner i en timma för att ens kunna ställa mig upp. Å just nu går jag runt som att jag är på lyset (fast utan illamåendet). Jätteobehagligt och ljud är extremt jobbiga nu när de kommer från olika håll samtidigt. Någon som varit med om liknande? 

Egentligen vet jag att det är min kropp som säger ”stopp och belägg fröken, nu tar du och chillar!!”. Men grejen är den att yrseln är värre om jag bara sitter eller ligger still än om jag är uppe och rör på mig. Hmmm…. Bara att avvakta och hoppas på ett det är någon kristall i örat som spökar.

På måndag har jag iallafall läkartid med provtagning. Jag vet väl i princip redan vad de kommer att säga, men det är ändå skönt att få klarhet i att det inte är något allvarligt mer än att jag behöver lyssna in kroppen och själen mer just nu och vila!Så. Idag började jag och underbaringarna extra mjukt med julfilm på Netflix och tusen juleljus. Å jag tänkte gå i morgonrock så länge jag bara kan och självklart till tonerna av piano-julmusik – bästa!

För idag säger vi ”Hej December!” och njutningens och lugnets tid är här. Eller vad säger Ni?!?

KRAM

// Inredningdsfrun

Psssssst….. Se så fin amaryllisen noppat sig i den ljuva Dora Maar skålen. Ni hittar den HÄRÅ den vackra Frö ljuslyktan i vitt från Paradisverkstaden hittar ni HÄR  och den svarta HÄR  .IMG_9960.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

14 reaktioner till “Det där med att ha yrsel!”

 1. Kristallen den fina! 😩
  Ut och skutta i skog och mark på ojämnt underlag så får själen ro och hjärnans balansorgan utmanas och anpassar sig. Barnvagn som ”rollator” är perfekt om du hittar bra stigar!

  Gilla

 2. Hej! Känner igen din yrsel för har kämpat mig igenom en höst med samma symptom plus lite mer. Har äntligen blivit bättre med yrseln och det som hjälpt mig har varit…
  – Pausa livet och ta mig tid att vila en stund varje dag
  – 30-60 min utevistelse i dagsljus tex lugn promenad varje dag
  – Sjukgymnast som behandlar rygg/nacke och får även el-tens
  – Boka in mindre i kalendern

  Lättare sagt än gjort. Men har gått hela svängen med läkare, kbt mm och det är alla dagar i veckan kroppens sätt att säga stopp. Ta hand om dig!

  Gilla

 3. Mitt tips är att ta en välbehövlig paus från allt piffande o Instagram. Jag blir yr bara av se hur du håller på; jag är själv på gränslandet till utbränd och jag vet att det tar såå mycket energi av en, även att det är ett kall o väldigt roligt, att pyssla, dona, fota o feja. Önskar dig en lugn fin 1:a advent. Upp med fötterna på soffkanten nu❣️ ✨🙏🏻

  Gilla

 4. Jag känner igen mig så när det gäller yrseln. Har också kämpat mig tillbaka efter utmattning och för mig kommer yrseln som ett brev på posten när jag har mycket runtomkring mig och när det blir för många intryck på en gång. Tror det är kroppens sätt att säga ifrån att den behöver en paus för den reder inte ut att bearbeta allt. Hoppas det går bra hos läkaren. Kram

  Gilla

 5. Hej!
  Har precis haft kristallsjukan själv. Googla, det finns olika rörelser man kan göra för att kristallerna ska hamna tillrätta igen. Finns inget annat att göra åt det, bara vänta tills det blir bättre…. Precis som du skriver blev det värre när jag låg eller satt och bättre när jag var uppe och gick.
  Krya på dig nu och hoppas du blir pigg fort 💕

  Gilla

 6. Yrsel är inte kul 🤪 men skönt när man vet vad det beror på och läkarbesöket lugnar också 👍💕.
  Ha en bra advent 🌟 med dina fina ❤️

  Gilla

 7. Yrsel kan ju bero på så många saker, bra att du kollar upp det. Jag får yrselmigrän ibland, får då diffusa yrselattacker som ibland kan sitta i upp mot en vecka, tog lång tid innan jag kom på att det var det. Kan få det när hormonerna svänger, om jag är trött eller stressad.
  Ta hand om dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: