Det där med att lägga ner bloggen och instagram!

IMG_1098.JPGAlltså.

Det är någon form av ten-year-challange på instgram för tillfället (hur man såg ut för tio år sedan) vilket fick mig att genast kasta mig tillbaka i tiden.

För.

Jag är inne på mitt tionde år med bloggen. Den är och har alltid varit mitt egna lilla andrum. Här rensar jag tankarna, delar med mig av tips, berättar om livets upp och nergångar, barnafödande, missfall, utmattningsdepression, kärlek, hopp, jäklar-anamma och precis allt där emellan.IMG_1061.JPGIMG_1106.JPGNi som började hänga här inne med mig från början vet att jag då, när bloggen föddes, befann mig mitt i bebisbubblan och hade precis byggt klart huset på Öland. Jag ägnade dagarna åt att köpa tusentals loppismöbler som jag målade om, (herreguuuud jag var ju tio år före återbruka mera ju, hahhahah), baka och fota. Å så ta hand om Bebis som numera går under namnet Stora här på bloggen. För stor har han blivit! Tio år gammal nu! IMG_1060.JPGNi har fått hänga med på tapet-hysteri! Min kökstapet spred som som en LÖPELD genom precis alla lantliga hem i hela Sverige (japp, jag var först!!). Så under en massa år kunde man se den beige/vit-rutiga tapeten i vart och vartannat hem. Vet också att jag la ner massor av tid i forumet Styleroom där jag gick under namnet Lilla Koppen (HÄR)

Å så fick blev bloggen satt på inrednings-kartan när jag medverkade i ”Halv åtta hos mig” 2010. Å ett par månader efter det föddes Lilla.  Som snart fyller åtta år!!! IMG_1064.JPGÅ jag kan inte annat än att bli en smula nostalgisk när jag tänker tillbaka på all tid, kärlek och känslor som jag lagt ner på bloggen. Många tårar och skratt har passerat framför skärmen, knappandes på tangentbordet.

Den största skillnaden sedan jag började blogga är engagemanget. Inte från min sida  dock, utan från er. I dagens samhälle orkar man knappt ens klicka på ett ❤ utan man bara tittar snabbt och swipar förbi. Att kommentera är huuuur jobbigt som helst. Ingen orkar lämna spår, men alla ska ha tillgång till allt, hela tiden.

Å vet ni? Stundtals tappar jag helt suget eftersom jag skriver utan mottagare. Förr kommenterade ni och jag hade dialoger med er i kommentarsfälten. Idag får man vara glad över något avtryck i veckan. Å det är ju inte så att ni inte fortsätter att titta in och här och hänga med på mina ständigt nya upptåg och äventyr, för det GÖR ni ju, men ni ger er enbart tillkänna i en trist statistik-stapel.

Så. Vad ska jag göra tycker du? Lägga ner bloggen? Skriva om mer intressanta saker? Fokusera på enbart en sak som tex inredning/barn/familj? Tell me! IMG_1058.JPGIMG_1052.JPGIbland får jag för mig att jag ska börja göra som ”alla andra”. Inreda som ”alla andra” och köpa en sådan där konstig sänggavel (som ser ut som en massa Savoiard-kex), ta likadana uppstyrda bilder och kopiera rakt av så att mitt hem ser ut som precis alla andras och skriva ”hej mina gosiga älsklingar hur har er puttenuttguegulliga suuuuperhärliga Saturday varit so far.  Jag har gjort en grön smoothie och är på väg till yoga och sedan brunch med mina besties……?!?!” eller kanske rent av börja skriva helt på engelskaTyp. Men nä. Jag har alltid gått min egna väg och både struntat i vad andra tycker och tänker och struntat i vad andra gör. Jag kopierar inte och jag härmar inte. Jag kör min grej. Å det verkar helt enkelt som att ni har tröttnat,,, hahahha! Fast samtidig vet jag ju att nästan 20000 personer (så många är ni sammanlagt i mina kanaler) ändå finns där och kikar in och emellan åt lämnar en liten kommentar eller ett ❤. Så fortsätt gärna med det om du vill att jag ska fortsätta.

Å tro mig, det vill du. För detta året börjar ett nytt äventyr i mitt liv som heter duga. Å det, tja, det vill du garanterat INTE missa……..

Tack för att Du tog dig tiden att gå och och läs idag. Du betyder massor för mig!

KRAM

// InredningsfrunIMG_1053.JPG

IMG_1056.JPGIMG_1105.JPG

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

163 reaktioner till “Det där med att lägga ner bloggen och instagram!”

 1. Å jag har följt dig verkligen under alla dessa år och bara älskade Ölands huset! Precis som jag tycker om eran hem nu! Fortsätt med det du gör för du gör det så bra! Att vi delar födelsedag är ju dessutom en stor bonus! 😜 kram Annie ❤️

  Gilla

 2. Du är skummet på vågorna, lövens viskningar i vinden. En varm, omfamnade filt ♥️. Du är min favorit härinne. Dina texter. Dina bilder. Berör. Berikar. Inspirerar.
  Kram!

  Gilla

 3. Förstår att det är trist när det blir tyst, att det känns som att du talar för döva öron, men efter ditt upprop här är jag säker på att vi kommer att bättra oss! Fortsätt blogga och instagramma, du är så härlig att följs❤️

  Gilla

 4. Av egoistiska skäl tycker jag så klart att du ska fortsätta blogga. Jag läser gärna och jag tror att det är ditt språk som attraherar. Men för din egen skull tycker jag egentligen att du – och väldigt många andra – ska sluta blogga. Att lägga tid framför datorn el dyl med foton, formuleringar och texter om sitt liv stället för att leva sitt liv tycker jag är knas. Man ska göra sånt som ger energi, inte tar. Gör sånt som stärker dig och bli självförsörjande i självkänsla. Vänj dig av med bekräftelse i form av läsare, statistik och kommentarer. Jag tror att folk inte längre kommenterar eftersom det ofta är robotfilter, registreringar och jobbigt att skriva på telefonen. Det ska vara enkelt, annars skippar vi det. Jag tror också att den ökade andelen troll på nätet avskräcker och vi vågar inte kommentera eftersom det finns risk att bli ifrågasatt och påhoppad.

  Gilla

  1. Tack snälla för din kommentar som jag läst både en och två gånger. Jag tror att du har rätt i att många väljer att inte kommetera pga av påhopp etc. Dock har jag ju in princip inga inlägg som ”upprör” och tonen här har alltid under mina tio år varit öppen, hög till tak och varm.
   I skolan motiverar vi barnen att skriva texter genom att skapa en mottager dvs någon som kommer att läsa texten. Det triggar barnen att få tillbaka ett svar och texten de skriver känns meningsfull. Så är det lite här inne också. Jag motiveras och utvecklas just därför att jag skriver öppet till er. För mig är det inte en bekräftelse i sig att få en kommentar utan snarare en motivator till att pressa och utveckla min tanke ett steg längre. Någon lyssnar på vad jag vill förmedla. Kommentarer för er blir en positiv betingning och jag triggas att ta ett steg till.
   Jag hade kunnat skriva ner mina tankar i en dagbok men det är ingen utmaning för mig. Jag vill aldrig sluta utvecklas och ordets styrka behöver jag för att göra det.
   Tack igen för att du tog dig tiden att kommentera. Nu är jag laddad med energi! KRAM ❤

   Gilla

 5. Usch du har så rätt. Jag följer dig på insta och läser ofta din blogg men gillar/kommenterar sällan, märkligt nog för jag gillar ju dig skarpt! Ksninte heller skylla på att jag har fem barn och noll tid eftersom du (din insta/blogg) har blivit en del av ammningsrutinen på nätterna haha. Älskar att läsa din tips och idéer (tack för rabattkoden till ansiktsmasken, hey babyface) så skärpning på mig. Klart jag kan bli bättre på att visa min uppskattning genom en kommentar eller gilla tryckning!
  Kram

  Gilla

 6. Hoppas att du fortsätter att blogga, har hittat och hittar mycket inspiration i dina inlägg! Jag kommer att följa dig och förhoppningsvis åstadkomma lite mer kommentarer😃👍🏻 Kram Birgittha

  Gilla

 7. Jag förstår hur du tänker, känner….innan INSTA var det mer ”action” i bloggarnas kommentarsfält. Nu kommer det ett ❤️ på INSTA när man meddelat att ett nytt inlägg är publicerat. Hur som helst är responsen ovärderlig.
  Har följt din blogg sedan ”Ölandstiden”. Tyvärr varit usel på att ge respons….vill egentligen bara kika in och säga att det skulle bli väldigt tomt efter dig ❤️ Men bloggandet måste komma ”inifrån” i första hand och ha ett ”egensyfte”. Kram och tack för all inspiration och reflektion. Låter mig gärna inspireras även i fortsättningen ❤️

  Gilla

 8. Jag har följt dig länge och gillar verkligen din blogg 😍 Sluta inte!🙏🏻
  Är tyvärr mycket dålig på att kommentera och anledningen till det är den förskräckliga tonen som finns bland många kommentarsfält! Kanske inte ditt, men många andra! Alltså, folk är inte kloka-jag får ont i magen av all skit man vräker ur sig!😳 Här verkar det vara en god ton! Jag ska skärpa mig!🙋🏻‍♀️

  Gilla

 9. Nu känner man sig lite girig. Jag vill bara ha men inser att jag inte har gett… förlåt. Jag har varit med (nästan) från början. Men (nästan) aldrig kommenterat. Jag vill självklart att du fortsätter. Jag ska absolut bli bättre på kommentarer. Gillar ditt sätt att skriva och ditt innehåll. Jag följer inte många bloggar för de flesta är just av den typen som du frågar om du ska bli i stället. Så snälla fortsätt som du gör! Kram

  Gilla

  1. Du är inte ensam hahaha. Men det gör STOR skillnad för min motivation att veta att jag skriver till en mottagare och inte bara en siffra i statistiken. Stor KRAM ❤

   Gilla

 10. Hej på dig❤️
  Fortsätt!
  Och jag är absolut en av dom som alltid tittar in men inte skriver!
  Du är bäst! Duktig,inspiration ,livet,
  Allt får du med..
  Och det tackar jag dig för😘
  Varma kramar

  Gilla

 11. Hej på dig❤️
  Fortsätt!
  Och jag är absolut en av dom som alltid tittar in men inte skriver!
  Du är bäst! Duktig,inspiration ,livet,
  Allt får du med..
  Och det tackar jag dig för😘
  Varma kramar

  Gilla

 12. Fina fina du! Jag har följt din blogg sedan du började blogga och du skrev till mig på Styleroom och rekommenderade din blogg för mig. Det här är länge sen….
  Jag älskar din blogg, älskar att följa din vardag, se din familj växa och ta andra former. Älskar att följa utvecklingen i ditt hem, din inredningsstil är underbara både den nya och den gamla. Jag läser alla dina inlägg, lämnar dock inte alltid kommentarer, skulle bli ledsen om du skulle sluta blogg. För din blogg var den allra första som jag började följa, det var pga din blogg som jag själv började blogga, bloggar fortfarande jag också. Dock inte lika proffsigt och snyggt som du!
  Så snälla Marika, sluta inte blogga!
  Bamse kram och trevlig helg!
  // AMie

  Gilla

 13. Jag är så glad i din blogg som jag kikar in på då och då. Jag kämpar med att minska mitt telefonanvändande för att vara lite mer härvarande i livet. Därför kommenterar jag sällan vilket jag såklart förstår är skittråkigt för dig. Vi finns här i kulisserna och väljer du att avsluta förstår jag det helt men du ska veta att du är uppskattad på många sätt och vis! Kram ❤️

  Gilla

  1. Jag det GÖR sån stor skillnad för min motivation av att ni lämnat ett litet spår. Stor KRAM och tack för att du lämnade en kommentar. ❤

   Gilla

 14. Heja, heja dig! Klart du inte ska ”lägga ner”! Och inte heller ska du falla in i andra influencers mönster. Har följt dig sedan start och vill fortsätta inspireras av dig. Kan det kanske vara så att vi som följer dig tillhör den något äldre generationen (🤔 trodde aldrig att jag skulle kalla mig det som 34-åring 😂) och har barn osv. Vi kanske inte kommenterar på samma sätt som den yngre geberationen. 😘

  Gilla

 15. Åh, önskar att du fortsätter med bloggen precis som den är nu! Älskar din blandning av vardagsliv med barn, inredning och tankar kring livet. Du är en superhärlig och jordnära person som man verkligen kan känna igen sig i många gånger och det är därför jag tycker så mycket om både din blogg och Instakonto!
  Önskar dig en härlig helg 🌼❤️

  Gilla

 16. Nu fick jag dåligt samvete för jag är en av dem som ofta läser men som sällan lämnar några spår. Vill absolut att du fortsätter i samma stil med en blandad kompott på inläggen. Jag har två barn i nära ålder som din lilla och Kejsaren så det är extra kul att läsa om dem. Samtidigt som jag är inredningsintresserad förstås :).

  Får passa på att ställa en fråga också som gäller ett inlägg du gjorde för några dagar sedan. Kejsaren sitter då och kollar på telefonen som står i någon slags stativ. Vad är det för något? Jag skulle behöva ha en liknande grej eftersom min 1,5-åring gärna sitter med min telefon och kollar Youtube.

  Kram Annika

  Gilla

  1. Det var inte meningen att ge dig dåligt samvete. Men era små kommentarer gör STOR skillnad för motivationen här inne. Att liksom skriva till en mottagare :D. KRAM ❤

   Gilla

 17. Nej, sluta inte snälla! Jag är en relativt ny följare av dig, både bloggen och Instagram (ca 2 år) och läser dagligen, men tyvärr dålig på att kommentera, sorry 😦 Älskar att du delar med dig så generöst och du är en stor inspirationskälla med dina personliga inlägg och tips om både inredning och kläder. Ha en fin fredag och helg!

  Gilla

 18. DU måste försätta med Dina fina, berörande inlägg ❣️Med ett litet gilla hjärta under bloggen skulle läsarna kunna gilla ett inlägg de gånger man inte vill/orkar att kommentera. Så får Du ngn respons. Kram 😘

  Gilla

 19. Du skriver så inspirerande och jag älskar inredning , så att följa dig är mycket intressant.
  Men det är ju klart att du ska följa din egna magkänsla o inte känna tvång för att du har många följare. Lycka till 💞

  Gilla

 20. Fan, jag inser nu att det inte bara är din blogg som blivit 10 år äldre. Det är även jag🙈 Jag har följt dig till och från, aldrig kommenterat tyvärr. Jo, på Instagram. Skickade bl a en hemsk bild när jag försökte få på mig slim strumpbyxor och slimklänning strax efter att jag fått barn😅 Stackare som fick den bilden😂😂😂 Men jag är sämst att kommentera bloggar. Vill bara säga Me like you!

  Gilla

 21. Bara älskar att följa dig på både blogg och Instagram och har gjort de länge länge..
  Som så många andra blir kommentarerna jag lämnar alldeles för få, hjärtan brukar jag däremot klicka i för fullt ❤
  Kommer sååå ihåg den tapeten! Jag hade blomsteraffär då och gissa va jag tapetserade en av väggarna med haha 😉
  Du är en av fååå jag absolut inte vill vara utan här på nätet, skulle sakna dina kloka ord och galet inspirerande bilder och allt annat underbart 😘
  Kram Elli

  Gilla

 22. Har följt dig från start och älskar just variationen, ditt mod att dela med dig av livet, din förmåga hur du med ord målar upp känslan, livet, förnimmelse mm. Jag har gråtit med död, på avstånd, glatt mig när livet log igen.
  Hängt med och målat vitt, pyntat blommor i greengate muggar.
  Enda jag ångrat, att jag inte kommenterat oftare och att jag inte fick köpt TAPETEN innan den utgick.
  Fortsätt snälla du ❤
  Trevlig helg från en följare
  Ellinor

  Gilla

 23. Även jag har följt dig i många år och saknade din blogg väldigt mkt när du gjorde ett uppehåll här för några år sedan❣️
  Jag passar på att fråga, är lite nyfiken på ditt yrke. En vän till mig tror att du är förskolepedagog, stämmer det? Eller arbetar du med homestyling på heltid numera? Just vad du jobbar med till vardags är det enda jag inte fått någon klarhet i under alla år. Så det vore jättekul att få höra om det🤗
  Stor kram❣️

  Gilla

 24. Hej! 🤗
  Kommenterar heller aldrig men jag har följt dig i många år. Forsätt !!! Du inspirerar och ger så mycket glädje. Älskar dina små filmer på insta.
  Ni är en så fin och kärleksfull familj 💕
  Kram

  Gilla

 25. Måste erkänna att jag är dålig på att kommentera bloggar pga att det inte funkar och då blir jag frustrerad , skall se om detta går fram nu , det har varit så spännande och givande att följa din blogg eftersom du är du ❤️

  Gilla

  1. Du är definitivt inte ensam men det gör sååå mycket för motivationen när ni lämnar små spår här inne. Stor KRAM ❤

   Gilla

 26. Så klart det är roligare med kommentarer för den som bloggar, blir ju er respons att man är på rätt spår…har tyvärr inte tänkt så bara🙈 Fortsätter gärna att följa dig då du är fantastisk duktig på att uttrycka dig🙏🏼 samt känns som en varm person som står med ”båda fötterna på jorden” så att säga😊 Allt gott till dig!

  Gilla

 27. Jag har följt dig i 10 år. I med och motgång. Det skulle bli oerhört tomt utan dig i mitt flöde och jag skulle sakna dig enormt om du inte fanns där. Det är fantastiskt att få följa ditt liv. Lovar att bli bättre på att ge dig den uppmärksamhet som du förtjänar. Kram Anna

  Gilla

 28. Neeej, inte sluta blogga!! Du behövs! Något jag dock tänkte på är utformningen av din blogg, jag fick leta efter knappen att kommentera. Den borde komma precis nedanför inlägget utan att man ska behöva klicka sig in i det specifika inlägget man läser.
  Jag är 26 år och har följt dig sen strax innan flytten till lägenheten, Du är grym och du måste fortsätta inspirera på det sättet du gör!!
  Stor kram!

  Gilla

  1. Tack fina!! Sådan otur att jag tokdäckade in influensan direkt efter inlägget. SÅ det blev lite ofrivilligt tyst här innen ändå :D. Men jag hänger kvar ett tag till. Stor kram ❤

   Gilla

 29. Förstår precis hur du känner
  Jag är inne och läser då och då men kommenterar aldrig 🙈 (förlåt)
  Men jag kan helt ärligt säga att jag börjar tröttna själv på både instagram och bloggar
  För precis som du säger det är samma samma samma (inte inkluderat dig)
  Samma tapeter, samma blommor, samma kuddar, samma smoothies, samma barnkläder, samma ansiktsmask (den svarta), alla skall ta ställning för samma saker, ingen vågar avvika från mallen av rädsla för att tappa följare och alla dessa SFS där de stora instagram kontona promotar varandra ….. det är liksom 37 likadan på ett dussin
  Tyvärr är det så då (i allafall för mig ) att jag tröttnar på allt och tyvärr åker du med ditt underbara konto (som är personligt och avviker från allt annat ) med på ett bananskal och jag slutar att trycka ♥️ eller kommentar
  Förlåt förlåt förlåt
  Skall bättra mig när det gäller dig ♥️

  Gilla

  1. Tack fina!!! Det blir sådan härlig skillnad för mig när jag ser små spår och kommentarer från er fina läsare. Det gör såååå mycket för motivationen. KRAM ❤

   Gilla

 30. Jag tycker att du ska fortsätta precis som vanligt om du känner för det. Det finns ingen som kan påverka en eller BÖR påverka en och de val man gör och du och din stil att skriva och det innehåll du har bjudit på är ju det som gör att vi läst din blogg genom åren. Jag kom in för inte så länge sedan och tyvärr har jag varit dålig på att kommentera. Beklagar för det, för jag vet ju hur mycket en kommentar kan lyfta en helt vanligt gråmulen dag. =)

  / Veronica

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: