Det där med att lyfta kreativitet!

IMG_1600.JPGAlltså.

Jag vet att jag varit inne och nosat på ämnet ”Barnrum” tidigare. Å bloggen har väl alltid varit en frizon från inredning när det kommer till mina underbaringarnas rum. Dock känner jag att jag vill lyfta det här med att lyfta barnens kreativitet. Kejsaren och Lilla delar rum som det är just nu. I hans del av rummet har jag lyft hans små alster som han skapat i skola och fritids. För mig är det viktig att han får känna att hans kreativitet lyfts och uppskattas i hemmet.

För mig blev detta extra viktigt efter skilsmässan (för nu många år sedan), när jag märkte att alla teckningar, handgjorda påsk-kycklingar och tomtar av toarullar alltid låg kvar i väskan när de kom hem från pappaveckan och var alltid en smula ihop-knycklade. Det gjorde ont i mitt mammahjärta, kan jag lova.

Så. Så fort killarna kommer hem med något alster eller teckning så hänger jag upp det och teckningarna får hänga på kylskåpet. Å så jag byter ut grejerna allt eftersom och sparar därefter deras saker till dem att ha när de blivit stora (inte allt så klart). Jag vill få dem att känna sig stolta över det som de har skapat för jag tror att det gynnar deras kreativitet ytterligare. IMG_1607.JPGIallafall.

I Lillas rum hänger allt från hans drömfångare som han gjort av garn, pärlor och fjädrar (upphängt vid sänggaveln) och ovanför skrivbordet ett inplastat bokmärke som han har när han läser.IMG_1605.JPGIMG_1616.JPGDen vackert grönt glittrande fotoramen hänger på väggen med en fin bild på honom och den röda och grå domherren av garn hänger i fönstret.IMG_1601.JPGÅ den lilla handduken med Lillas handavtryck på hänger vid ingången av hans garderob. Ibland provar vi att sätta hans hand på avtrycket för att se hur stor han har blivit. För det har han! Lilla fyller 8 år i april och han var ju nyss en liten plutt!

Tanken är att Lilla ska få ta över Storas rum inom kort och häromdagen frågade jag honom om hur han ville ha sitt rum. ”Som nu” blev svaret och det viktigaste för honom var att få ta med sig sina bilar. Å de där små bilarna har varit hans favoriter sedan har var 1,5 år.IMG_1617.JPG

Å vad vill jag då lyfta med detta inlägget. Jo, jag vet att barnrum är super-inne att inreda och dekorera och enligt mig har det nästan blivit absurt att försöka få barnens rum att likna resten av husets inredning och liksom ”utplåna” att barnet är en egen person och inte en produkt av en själv och sin egna smak. Jag vet att jag sticker ut hakan genom att skriva så här och jag vet att många av er så klart frågar era barn kring hur de vill ha det i sina rum. Å att det dessutom faktiskt går att kombinera inredning och barnrum på ett kreativt sätt. Det vet jag också så klart. Jag har senaste tiden bara reagerat kring massflödet av barnrum på Instagram där man knappt ser skillnad på ett vardagsrum eller om det är ett barnrum. Tja, ni fattar. Men alla gör ju precis som de vill och vad som passar dem, men jag tycker iallafall att det är så hiskeligt skönt att få låta barnen och barnens rum vara ”ifred” från mitt inredande. I mina kids rum kommer det garanterat aldrig in några designkrukor eller andra dyrbarheter, eftersom här hemma skjuts allt från Nerf-pilar till basketbollar hej vilt mest hela tiden. Men domherrar av garn och toarulle-påskharar är alltid välkomna😊.

Hur har ni gjort i era barnrum?

KRAM

// inredningsfrun

Psssssssssssst……. Har dragit på mig förkylningen from hell, IGEN, med frossa och halsont. Har varit som en virus-svamp de första veckorna av mina graviditeter och får precis allt som tänkas kan. Immunförsvaret är katastrof hos mig fram till v.15 så jag får helt enkelt bara härda ut ett par veckor till. Men just nu är det bara blääääää att vara förkyld och se ut som ett babian-arsle under nästan ajajajaj.

IMG_1598.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

8 reaktioner till “Det där med att lyfta kreativitet!”

 1. Håller helt med i allt! Mitt stora problem däremot är förvaring.. hur gör du med alla miljoner småbilar, leksaker från kinder-ägg och liknande?? Har du några briljanta idéer, för jag är tom på dem 🤪

  Gilla

 2. Tänker som dig. Jag har skapat basen kan man väl säga, men ju äldre barnen blir desto mer egen prägel sätter de där inne. Alltifrån konstverk och pyssel till samlade minnen och souvenirer hängs och radas upp. Men även möblering och att fixa mer förvaring etc är de involverade i. Att få ha en yta man kan bestämma över själv ser jag många fördelar med. Vi har precis som med t.ex era skrivbord i köket flyttat runt och anpassat ytor i huset för att funka med barnen. På så sätt blir de en del av allt. Tycker det går fint att kombinera snygg inredning och praktisk inredning.

  Gilla

 3. Haha ja och alla barnkläder som har samma färgskala som rummen… Man ser knappt ungen i rummet för hen smälter in 😂😁. Snyggt japp… Men undrar om det fungerar hela tiden eller endast som ”snygg bild på insta”?

  Gilla

 4. Halloj! Ja jag håller med, massa bilder på instagram och bloggar där man verkligen inte vet om det är barnrum eller annat sovrum eller dylikt. Det är ju skillnad ju äldre de blir och vill ändra själva men ju mindre de är ska det vara kreativt kaos, ljuvligt! Mina barn är vuxna och två har flyttat hemifrån ( hur gick det till😳) dottern bor kvar och hon inreder sitt rum själv, kul att hänga på och se hur de ändras och vill ha det själva i sina rum. Förresten, stort lycka till till ert nya tillskott, barn är en gåva!
  Kram kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: