Det där med att ha svart bälte i VAB!

IMG_1796.JPGAlltså.

Sedan jag öppnade min julklapp och såg biljetterna till NMFTG och Mia Skäringer i Globen har jag bokstavligen längtat ihjäl mig till helgen som kommer. Å efter att bokstavligen varit förkyld och allmänt risig sedan julafton förra året (och vi har kört VAB deluxe jan-mars) så har längtet efter en helg ensam med V i Stockholm blivit som ljuset i tunneln.IMG_1792.JPGIMG_1787.JPGMen jag tror banne mig att denna helg och vecka har tagit hem priset för all-time-VAB-high. Vi har liksom haft allt! Å då menar jag typ allt utom typ löss.

Efter en sisådär tio maskiner tvätt, sanering av alla dess slag så är den sista juicen urkramad ur det här preggot. Mina reservdepåer är tömda och att få gå till jobbet hade varit semester!!!IMG_1784.JPGDen här förkylningen som ligger och drar energi är jag evinnerligt trött på nu. När jag var gravid med kejsaren var jag förvisso nästäppt i 40 veckor, men det var inte som det är nu, att jag drar på mig minsta lilla infektion så fort någon nyser i samma rum. Ja, ni förstår ju hur det har varit att jobba i skola under de värsta VAB-månaderna – gaaaah!!! Är så evinnerligt trött på rinnande näsa, dunkande bihålor och attjo-attjo-prosit dygnet runt!IMG_1788.JPGIMG_1785.JPGStörsta skillnaden när man själv är sjuk och har familj, mot när man var singel är ju den att fastän att man mår skit och egentligen bara vill bädda ner sig och glömma omvärlden så måste man ändå gå upp tidigt, byta bajsblöjor, se till att packa skolväskor med läxor, extrakläder, frukt och se till att alla kommer iväg till skolan. Man kommer liksom alltid i fjärde, femte hand. Å VABar man samtidig som man inte är pigg själv, tja, då kan man ju glömma allt vad som heter återhämtning. Barnen kommer ju alltid först, eftersom de inte kan klara sig själva. Å sedan måste man ju ändå ta hand om tvätt, disk och fixa mat eftersom det inte görs av sig självt. Å så är jag gravid på det. Själva graviditeten känns jättebra men jag är så gaaaalet trött!!! Känns som att jag kämpar runt på 40% av min kapacitet just nu. Med min sjukdomshistorik har jag dessutom inte några välfyllda energidepåer att tala om från början. Å den där balansen att förbruka för mycket energi, sömn och livet i allmänhet är fortfarande trixig att manövrera,  trots att jag vet hur jag ska göra och har alla verktyg. IMG_1782.JPGSå. Det känns som att denna helgen i STHLM kommer att handla om sömn, mat och återhämta sig. För den här maman är trött. Trött ända in i märgen.

Jag vet att ni är måååånga som har måååånga VAB-dagar detta året. Har det vänt för er? Eller simmar ni fortfarande runt i bajsträsket liksom? Styrkekramar och ljus till alla er. Jag vet att det behövs❤!! IMG_1786.JPG

Innan man blev förälder längtade man till semester när man jobbade. Nu när man är förälder längtar man till att gå till jobbet eftersom det är semester. Å ändå, skulle jag inte vilja ha det på något annat sätt. Livets paradox ändå!

KRAM

// Inredningsfrun och oönskat svart bälte i VAB

Pssssssssssssst……… Till alla er som kämpar med att få ihop mama-livet kommer här en ljusglimt och livboj i vardagen; Lyssna på Vivi och Karins podd Mammasanningar-podden. Sååå mycket igenkänning och en salig blandning av högt och lågt! Som balsam för en VAB-ande mamas stressande kropp och själ. LYSSNA!!!

Psssssssssst…. igen!!! Dagens text har exakt noll med dagens bilder att göra. Kom bara på att jag inte visat er bilderna från vardagsrummet och senaste ommöbleringen. Vad tycks??IMG_1791.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

4 reaktioner till “Det där med att ha svart bälte i VAB!”

  1. Vardagsrummet blev super👌❤

    Fy fasiken, din stackare. Inte lätt att vila i din situation. Hoppas innerligt att ni kommer iväg i helgen och att V INTE trillar dit innan😍 Ni får ligga i hotellsängen med varsin godispåse på magen och samla kraft till Mia Skäringer 💞💞 Strunta i det andra….

    Pussar och kramar i mängder 🥰🥰🥰🥰🥰🥰

    Gilla

  2. Blev så snyggt! Känner igen det där med vabbandet…😓 vet inte hur många gånger vi har haft feber och magsjuka i huset. Det är lättare att räkna hela jobbveckor sedan nyår än räkna frånvaro. Vi är hemma igen med magsjuka tror jag ger upp snart. 😭

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: