Det där med att ha frågestund!

IMG_2491Alltså.

Tänk att en vecka kan gå så galet fort. Här i Kalmar har vi haft sol och värme denna veckan och helgen likaså, trots massor av blåst. Appropå blåst, helgerna tenderar ju alltid till att bara blåsa bort och så är det måndag igen. Å då brukar vi här hemma inte ens ha något speciellt inbokat om helgerna mer än vanlig hus-drift liksom. Vad har ni hittat på denna helg? Tell me!

Jag kastade ut en frågestund på Instagram i veckan och jag tänkte besvara er här inne. Lite lättare att formulera sig lite längre här. En del frågor är snarlika så de har jag klumpat ihop.

Har ni gjort KUB eller NIPT inför bebis nr.4?

Vi blev erbjuden KUB och valde att göra den. Vi nöjde oss med den sannolikheten som vi fick och går inte vidare med ett NIPT. Dock blev jag chockad över hur stor sannolikheten blir för en kvinna bara genom att gått från 37 år till 39 år!!! Så vad ni än gör VÄNTA inte med att skaffa barn om ni velar. Inget är faktiskt viktigare i livet!!

Vill ni ha fler barn efter nr.4?

Alltså vaaaaaa, hahahhaha!! Får vi ta och njuta av denna graviditeten i lugn och ro först och föda, gå igenom de två första tuffa åren först innan vi ens överväger fler, tack hahahaha!! Men visst. Om jag hade varit ekonomiskt oberoende hade jag lätt kunnat ha hur många kids som helst, tror jag :D!

Dina två stora barn. Hur gamla är de nu? Vilken dag har ni bytesdag på??

Stora har hunnit bli 10 år (fyller elva i höst) och Lilla fyller 8 år på tisdag.  Vi har bytesdag på fredagar. Absolut bästa dagen enligt mig efter som min erfarenhet säger mig att barn behöver tid att ”landa” vid just byten och då är helgen perfekt till det.

Vad jobbar du med? 

Jag är lärare i grunden (0-12 år). Läst fyra år på Universitet med spec.inriktning på matte, engelska, svenska och naturkunskap. Sedan jobbar jag med mina social medier. Å så arbetar jag som homestylist och stagar hus och lägenheter inför visningar.

Vad hette boken du tipsade om kring HSP?

Den heter ”Drunkna inte i dina känslor!” och det var när jag gick min mindfullness-kurs (i samband med att jag var sjuk) som min coach sa att jag borde läsa den. Har aldrig gråtit så mycket i mitt liv, tror jag. Såååå många pusselbitar som föll på plats och det blev en milstolpe i mitt känslo-liv. Jag är en så kallad StarkSköring när man pratar om HSP. Om du känner in allt, hela tiden, och har svårt att solla vad som är din egen sorg/ångest/glädje/oro och vad som är andras (man tar in allas känslor hela tiden), så rekommenderar jag den starkt. Du kan hitta den HÄR.

Vad gör dig arg?

Det mesta skulle jag nog säga, hahahaha. Oärliga människor. Människor som snackar skit. Egoistiska människor. Människor som anser att de är bättre än andra och som trycker ner andra. Det blir jag arg på!!! Å på hur folk kör i trafiken ( hur svååååårt ska det vara att använda blinkers?!?!). Å att folk inte går och röstar. Å att folk blir upprörda och ”rasar” över både det ena och det andra skitsakerna, men som inte engagerar sig i VERKLIGA problem. Å så blir jag arg när man inte byter toarulle fastän man tagit sista pappret, hahahaha!!!  Jag har många olika skalor av ”arg” helt enkelt. Att vara arg för mig är en pys-ventil. Hellre lite arg lite oftare än jättearg så att man exploderar. Eller så funkar jag iallafall.

Vad inspirerar dig!?

Som den extremt högsensitiva person jag är räcker det med att jag känner en svag doft för att mitt system ska triggas igång och jag blir inspirerad att laga något gott. Eller att jag känner något med fingertopparna och vill skapa något. Hörseln är extremt känslig och jag inspireras av musik. Så fort jag hör musik så går precis alla mina kreativa-spektrum igång på en och samma gång. Därför kan jag inte heller ha för mycket ljud runt om kring mig. Då går hjärnan på högvarv och jag blir hjärntrött. Så inspiration kommer till mig hela tiden skulle jag vilja säga. Jag måste se till att skärma av mig från den istället. Kanske lite omvänt mot hur det vanligtvis funkar kanske men så fungerar inspiration för mig.

Pheeew!!! Jag får beta av resten av era frågor under veckan. Det här preggot är tröööött!! Vi gick förresten in i vecka 17 idag- yeay!!!

KRAM

// Inredningsfrun

IMG_2496.JPG

 

 

 

 

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: