Det där med att ha startat altan-säsongen!

IMG_2895.JPGAlltså.

Den är banne mig officiellt igång nu – altansäsongen! Iallafall här hos oss i Das Haus. Jag tar bara för givet att det inte kommer några fler köldknäppar och har planterat ut både Mårbackor, Hortensia och planterat om olivträd. IMG_2897.JPGIMG_2911.JPGJätterverbenan blev en klar favorit efter förra sommaren och i år har jag planterat två stycken. Den jag hade förra året överlevde inte i garaget. Är förvisso inte helt säker på att de är perenna men hey! Någon måste ju se till att blomsterhandeln går runt också hahahahaha!!! Jag chansar myyyycket när det gäller plantering och blommor. Läser väl bara så där noga på skötselråd och kör lite på vad jag tror. Heldumt I know, men jag oooorkar bara inte läsa på en massa. Jag ska dock försöka bättra mig. Iallafall nu när vi börjar så smått att planera för resten av trädgården (som idag bara enbart är gräsmatta) och det kommer dessutom bli lättare att vinterförvara så fort växthuset kommer på plats (om ett par år…..). IMG_2913.JPGDe afrikanska liljorna jag planterad förra året och som har fått stå i garaget är fortfarande gröna och rötterna vita och fina och den ser iallafall levande ut. Någon som vet om de liksom växer till sig?? Plantera om i ny jord eller är det kört?? Jag har iallafall köpt en ny (bilden ovan) och planterat om i väntan på att/om förra årets planta kommer att blomma igen. Så ni som sitter inne på skötselråd kring afrikanska liljor – hit me :)!!! IMG_2912.JPGFörra årets BRAK-SUCCÉ med att odla i papperskorgar (10kr/st från Ikea) kör jag repris på i år och återbrukar så klart de jag köpte förra året. De är exakt lika fina som när jag köpte dem (plast är tacksamt). Å jag vill bara säga att det är sååååå roligt att såååå många ha skickat bilder på era papperskorgar som ni planterat så fint i och även tipsat era vänner om denna ”kruka”. Det värmer mitt lilla hjärta vill jag lova. Att liksom mina tokigheter inte enbart är tokiga menar jag hahahhaha!!!

Jag har kört på samma blomster i mina papperskorgar i år eftersom de växte så det knakade i dem. Här har jag radat upp dem längst med kanten av altanen. Dels för att de är fina att se på och dels för att det är en liten bit ner till marken från altanen så att inte kejsaren (eller någon annan) bara går rakt ut. Så snyggt och praktiskt på många sätt -de där papperskorgarna 😀IMG_2909.JPGIMG_2903.JPGHortensiorna slutar aldrig att förvåna mig och jag ääääälskar dem!!! Jag har med flit köpt riktigt rosa denna gången för jag vet att om någon månad så har de blivit ljust rosa och nästan vita pga PH-värdet i vårt vatten. Som att köpa två blommor i en eftersom de ändrar färg :D!!!IMG_2902.JPGIMG_2901.JPGEn träkonsoll på väggen som du fäster en solcellslampa blir den perfekta utomhusbelysningen under hela våren och sommaren. Tar ingen tid alls att ”tillverka” bara en hammare och en spik och så hänger du fast solcellslampan i konsolen – KLART!!!! IMG_2900.JPGNågon som vet vad denna goding heter? Jag hade både vita och rosa förra året och de slutade banne mig aaaaaldrig att blomma och blev bara större och finare hela tiden. IMG_2899.JPGIMG_2898.JPGIallafall.

Hoppas att ni har fått lite blomsterinspiration till era kommande altan-planteringar. Å jag lovar, det kommer meeeer hahahhaha!! Dessa blommor står bara på en tredjedel av hela vår altan (220 kvm stor) så jag har lite mer yta att ta hand om 😉

Idag har V jobbat och när han kommer hem ska vi på middag hos svärisarna. Såååå skönt att bli servad lite god mat – det bästa jag vet!!!

Trevlig lördag önskar jag er finingar.

KRAM

// Inredningsfrun

IMG_2896.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

9 reaktioner till “Det där med att ha startat altan-säsongen!”

 1. Så fint…nu fick man ta ett djupt andetag och få fina tips….en fråga planterade du om olivträdet i samma kruka eller större ……vanlig jord eller olivjord…Kram Lena i Färjestaden

  Gilla

  1. Jag planterade om den i en större. Jag brukar köpa medelhavsjord men tog vanlig planteringsjord denna gången. Återkommer om det funkar eller dödar hahahahah!! KRAM ❤

   Gilla

 2. Så fint det blir! Jag önskar att jag hade lite mer gröna fingrar men lite altan- och balkongfix ska jag nog ändå få till. Ha en fin lördagskväll! Kram //Tina

  Gilla

 3. De afrikanska liljorna kommer tillbaka. Jag har mina i garaget över vintern, klipper bort det vissna till våren. När börjar komma fram och lite värme, nu, ställer jag ut dem där det är sol länge om dagen. Vattnar och snart dyker det upp gröna skott/blad i krukorna. Ger lite gödning.
  Lycka till 💛

  Gilla

 4. Underbar inspiration du delar med dig av! Är det inte en Tvillingsporre? , den där rosa som blommar mycket? De älskar jag och måste ha varje år! 😊

  Gilla

 5. Ni bor ju rätt nära naturen verkar det som, har ni inte problem med rådjur som äter upp alla fina blommor? 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: