Det där med köksingången!

IMG_2954.JPG

Alltså.

Från köket i Das Haus har vi en utgång till altanen. Där har vi ställt ett litet cafébord som används flitigt. Den här delen av altanen har jag också mycket färska örter i krukor som är bra att ha till hands när man är i köket. IMG_2931.JPGI pallkragarna i anslutning till köksutgången har jag i år odlat potatis, lite örter, morötter och rädisor än så länge. Har en tom pallkrage som det förmodligen blir zucchini i. Sååå tacksamt att odla och gott att grilla hela sommaren.IMG_2940.JPGCitronmelissen är både ljuvligt vacker och dekorativ som god!!! Bra att ha nära köket dessutom när man vill piffa till efterrätten eller till sommardrinken. IMG_2932.JPGDen gamla zinkblajan köpte jag på ÖB för över tio år sedan och har hängt med sedan huset på Öland. Älskar den!! I år blev det vita petunior planterat i den. Tacksam blomma som bara växer och växer och väldigt vacker!

I bakgrunden ser ni även jätteverbenan som planterades i förra veckan. Å så lite vita mini-penséer.IMG_2943.JPGDet lilla citrusträdet doftar ljuvligt när det blommar och därför har jag ställt den på cafébordet så att det doftar när man sitter och vilar (hahahaha who I´m I kidding, jag hinner aaaldrig vila när kejsaren är i farten 🤣) sig i solen.IMG_2929.JPGNedan för den lilla trappan är tanken att vi ska lägga Ölandssten. D.v.s att man tar trappan ner och sätter fossingarna på solvarm sten istället för gräs med brännässlor i (någon som har tips på hur man får bort bränn-nässlor i gräsmattan?? Vi bor på en gammal äng liksom?!?). Här kommer det även byggas utekök med grill-och matplats om något år.  IMG_2944.JPGTerrakotta-krukan är en Ernst-kruka som stått ute och blivit krackelerad. Ljuslyktan är från Ikea. IMG_2926.JPGDe vita krukorna på spaljén kommer från Herr Kamprads varuhus. De har hängt ute hela vintern och har blivit lite rostiga. Bara fint tycker jag :D!!IMG_2923.JPGTomatplantorna i hörnan är köpta och står skyddade mot vind i hörnan. Den svarta stora krukan lämnade de förra ägarna kvar (förmodligen för att den inte går att flytta p.g.a tung!!!). I år är det faktiskt bara fjolårets lökar som blommar igen d.v.s jag har inte gjort ett dugg i år.Tacksamt att ha lökrabatter :D!IMG_2936.JPGChilin är också köpt och inväntas på att avsmakas. I den stora krukan har jag planterat doft-kaprifol som ska slingra sig upp på stolpen. Kejsarens 2 års-present, i form av en liten vattenkanna, står redo att användas när lusten faller sig på (kejsaren ääälskar att vattna) och jag är glad att få hjälp med att vattna alla blommor.IMG_2946.JPGSå.

Det var en liten rundtur bland växter och blommor kring köksingången. Har ni några frågor kring skötsel (svarar så gott jag kan, har inte helt gröna fingrar faktiskt hahahahaha) eller inköp så lämna en kommentar.

Idag är dock inte altanen lika solig som när bilderna togs eftersom det har kommit ett välbehövligt dagsregn här i Kalmar!

Idag ska vi laga hamburgare och äpple/annans-slaw  (återkommer om mitt lilla hitte-på-recept blir gott!) med friterad sötpotatis. Yummi!!! Ikväll blir det att kolla ikapp GOT. Fler än jag som kollar maniskt!?!?! Har total panik över att det är sista säsongen hahahaha!!!

Trevlig Valborg på er!!!

KRAM

// Inredningsfrun

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

5 reaktioner till “Det där med köksingången!”

 1. Den där ÖoB krukan har jag oxå här hemma 😍 Tredje året nu som det bor lavendel i den, byter ut ngn planta om de inte klarat sej över vintern. Doftar ljuvligt! Annars har det varit samplanteringar i den efter säsong. Älskar när vissa grejer en har hänger kvar år in o år ut.
  För övrigt känns det mysigt att ha utgång till altan via köket.
  Kram

  Gilla

  1. visst är de sååå fina!!! Får nog åka dit och se om de finns kvar i sortimentet. Så himla bra storlek och lätta att bära runt pga handtagen. Stor KRAM

   Gilla

 2. Vilken härlig altan!! Vet du hur petunior klarar frost?! Jag har frösått så fina som fortfarande står i köksfönstret och vet inte om jag vågar plantera ut dem än. Jag bor i Skåne!

  Gilla

 3. Vilken härlig altan Kommer ta tips från dej Jag har också utgång från köket ut till en solig altan. Har tagit lite foto från dej

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: