Det där med att pimpa altanen!

IMG_2941.JPG

(inlägget innehåller adlinks)

Alltså.

Jag kan ärligt erkänna att det är såååå mycket roligare att pimpa altanen så här års än att fixa fint inomhus. Kan ju vara för att att utomhussäsongen är så himlans kort och dels för att jag bott i lägenhet i så många år. Det liksom känns som om jag ska spricka av kreativitet!!!!IMG_2917.JPGIallafall.

Både det lilla fikonträdet, olivträdet och citronträdet står i skrivande stund inomhus. Det har varit -2 grader om natten nu under helgen och jag vill inte riskera att mina dyrgripar fryser sönder. Har ju ett par sönderfrusna Hortensior som blänger ilsket på mig  med sina bruna frostskadade blommor och vill inte göra samma misstag igen. Maj månad kan vara lurigt och jag får helt enkelt hålla tillbaka min längtan till grönska på altanen ett tag till. IMG_2939.JPGIMG_2920.JPGPå samma sidas som köksingången och där vi  även har vårt matbord och korgsoffan, har jag i år ställt fram ännu en liten udda möbelgrupp. Det är ett bord från Ikea och ett par ljusgröna stolar från Fermob. Älskar dem!!! Helst skulle jag vilja ha dem under ett stort härligt äppleträd men nu har vi ju inga äppleträd eller några träd överhuvudtaget för den delen. Så de får duga uppe på altanen, trots att jag tycker att de är lite för taniga och kantiga mot allt trä. Här hade jag helst velat ha ett par bulliga härliga fåtöljer typ de HÄR och ett annat bord typ det HÄR. Men denna delen är ju inte under tak och då är det faktiskt väldans praktiskt att ha möbler som tål regn, vind och sol.

Vid poolen i år är det fortfarande bambu som gäller, eftersom det är mycket mer tåligt än vanlig rotting. Jag hade lätt kunnat ligga i den HÄR och fläka ut min gravida lekamen dagarna i ända. Å de gamla solstolarna i teak (som ingick i husköpet) hade jag gärna uppgraderat till de HÄR. Äääälskar dem!!! Å så försöker jag övertala V att köpa den HÄR som vi kollade på redan förra året: Men då bestämde vi att vi skulle bygga en i stället. Men i år ska vi bygga plank + staket och tiden kommer inte räcka till med mer projekt. Vad säger Du? Bygga eller köpa färdigt = mer tid för chill och häng :D?!?!

Både jag och V drömmer ju om ett stort växthus! Där vi både kan ha bord och stolar och förså alla sommarens blommor och grönsaker. Å så klart vinterförvaring av perenner. Vårt garage har varit kaos i år p.g.a alla krukor och blommor hahahahaha!!! Ni som har växthus? Vad har ni för tips och råd när man ska planera? Vi vill ha ett stort växthus. För- och nackdelar med att ha glas från golv till tak eller murat nertill?? Singel invändigt eller marksten? Både jag och V vill ha marksten så ge mig era bästa råd, tack :D!!!

Ja, en kan sannerligen drömma sig bort iallafall. Det kanske är tur i oturen att maj har börjat kall och tråkig för annars hade jag garanterat gått bananas med att pimpa altanen :D!!

KRAM

// Inredningsfrun

 

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

2 reaktioner till “Det där med att pimpa altanen!”

  1. Gällande bambumöbler så kika in Jakobssons möbler- lite billigare! Jag köpte två av deras bambusoffor och är sååå nöjd!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: