Det där med stenmuren!

IMG_3388.JPGAlltså.

När vi köpte Das Haus låg det en massa snö på marken, så vi kunde aldrig se hur det såg ut runtomkring huset. På mäklarbilderna såg det dock ut som ett det nyligen var ditlagt ny och fräsch singel. Så var det förvisso också, men det var inte fin-singel som man kan gå på utan sylvassa stenar om det inte går att gå på alls utan skor – bläääää och ajajajaj! Dessutom är det obefintligt underarbete och de gamla ägarna har bara lagt ut ful-singlet på barmark vilket resulterar i att det växer gräs och ogräs rakt upp ur singlet. Blääää igen!!IMG_3390.JPGJa, ni ser ju hur det ser u😂t!! Omöjligt att hålla efter allt ogräs.

Så.

Vi har dividerat mycket kring hur vi ska göra just runtomkring huset. Personligen tycker jag inte att ett hus blir ett hus på riktigt fören man lagt dit marksten och gjort i ordning runtomkring huset. Men det är myyyyycket singel runt huset och vi har gjort många olika lösningar på hur vi ska få i ordning på framsidan. Framsidan är vi dessutom aldrig på eftersom den vetter ut mot gatan.IMG_3391.JPGMen nu har vi kommit en bit på vägen till hur vi ska lösa det utan att det kommer att behövas läggas ut massor av marksten. Så här är tanken;

Mitt i stenmuren har de förra ägarna gjort en ingång. Förmodligen öppnades stenmuren upp när huset byggdes för åtta år sedan. Denna ingång ställer enbart till en massa problem. Dels för att vi kommer att bygga ett plank ut mot vägen och då hade vi behövt göra en extra ingång.  Dels för att det blir ett ställe till där busiga barn kan springa rakt ut. Å bilvägen utanför är det mycket bilar som kör och de håller inte alltid hastigheten kan ju tilläggas….. Så.

Idag j/har bonden i byn varit här och hjälpt oss med sin traktor att täppa till hålet i stenmuren så att vi kan bygga upp och restaurera den vackra stenmuren igen. Dessutom behöver vi då inte lägga marksten så mycket runt själva huvudentrén och vi kommer inte behöva bygga en trappa eller en grind. Sååå bra!!!IMG_3389.JPGNär det är gjort kommer byggandet av buller-och insynsskydds-planket att påbörjas. Det kommer att löpa längst med hela huset och på insidan av stenmuren så att den vackra muren syns från gatan fortfarande.

Ska bli sååååå skönt att få lite privacy och helt plötsligt kan vi planera trädgården på ett het annat sätt. Ska bli så roligt att se trädgården få växa fram. Är urdålig på att planera trädgård. Eller rättare sagt, jag vet hur jag vill ha det, jag vet bara inte i vilken ende jag ska börja i hahahaha! Såååå mycket roligt att hitta på och så lite tid å pengar också för den delen. Jag älskar ju att lägga pengar på allt mysigt lull-lull på altanen att budgeten för att anlägga trädgård ligger på minus hahahaha. Men det viktigaste blir att få upp ett ordentligt plank så att inga busiga underbaringar tar och springer rakt ut på vägen (min största fasa!!!). För nästa sommar är vi ju dessutom en underbaring till här hemma. Tänk, så spännande tid som ligger framför oss :D!!! Wohooo!!!

Vad har ni hittat ni på idag, finingar? Fler än vi som inväntar mello??

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssst…… Så här ser muren ut nu. Lyckan!!IMG_3401.JPG

IMG_3399.JPGMan kan ju knappt se vart hålet har varit :D!!!IMG_3398.JPGÅ från insidan.

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

5 reaktioner till “Det där med stenmuren!”

 1. Snyggt!
  Och så skönt att veta att inga busungar kan smita ut!
  Blir spännande att följa utformningen av trädgården 🙂
  Kram

  Gilla

  1. Tack!! Ja det är såååå skönt att täppt igen. Bilarna kör som bara den här och inte en chans i världen att de hinner se en liten som springer rakt ut. KRAM

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: