Det där med sömn och banankakan!

IMG_3394.JPGAlltså.

Jag skulle kunna börja denna text med att beskriva den förlamande tröttheten som just nu har tagit över min kropp totalt. Eller graviditets-förkylningen som alltid är värst om nätterna, vilket resulterar i att jag är uppe fyra-fem gånger varje natt, alla dagar i veckan. Det enda jag önskar just nu är att kunna få sova en enda natt rakt igenom. Har inte gjort det sedan jag fick diagnosen utmattningsdepression för snart tre år sedan. Det hände något då, med just sömnen. Att aldrig riktigt komma till ro i vilan.

Konstig egentligen. Det där med sömn och hur det påverkar hela ens existens. IMG_3395.JPGMen.

Det är som det är och jag försöker hitta energi i jorden och luften (med max-dos allergimedicin) just nu. För jorden har alltid lugnande effekt på mig. Att stoppa händerna rakt ner i fuktig mylla. Finns inget som lugnar mina hjärtslag så mycket som just det. Att jordas i jorden.

Iallafall.

Idag ligger regn i luften fastän att det äääntligen börjar att bli varmt i luften (14 grader men ändå). Vi har inget inplanerat idag men ändå har vi massor att göra. Igenkänning på det? Livets framfart med familj på fem liksom.

Jag tänkte iallafall hinna med att skriva ner receptet på banan-sockerkakan med kanel som jag gjorde igår. Löjligt god! IMG_3392.JPG

Inredningsfrun banan-sockerkaka

med en touch av kanel

 • 3 stora ägg
 • 200 gram saltat (japp) äkta smör
 • 1 dl 3% filmjölk
 • 1,5 dl strösocker
 • 3 dl mjöl
 • 1,5 tsk bakpulver
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 stor väldigt mogen banan
 • 1 tsk kanel

How to do it;

Ställ ugnen på 225 grader (200 grader vid varmluft).

Smält smör. Pensla en sockerkaksform med lite av det smält smöret och ”bröa” med riven kokos. Blanda ner resten av det smälta smöret i filmjölken och tillsätt kanelen. Rör om och låt svalna. Vispa äggen kraftigt tillsammans med strösocker och vaniljsocker. Blanda mjölet med bakpulver och blanda ner i sockerblandningen. Blanda  ner smör/filmjölksblandningen. Mosa bananen och vänd till sist ner i sockerkaks-smeten.

Häll upp i den kokos-bröadeformen och sätt in i ugnen i ca 35 -40 min tills gyllenbrun färg. Klart!!

Ät och njut!

Perfekt att överraska någon med till söndagsfikat 🙂

KRAM

// Inredningsfrun

IMG_3397.JPG

 

 

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

5 reaktioner till “Det där med sömn och banankakan!”

 1. Ang. Sömnen så har jag också haft problem med den i långa perioder. Men sedan jag började springa 3 ggr/v så sover jag som en stock😂 Lite svårt för dig nu när du är gravid men längre fram kanske 😉

  Gilla

 2. Hej! jag ville bara säga att rackans vilket fint hus ni har!! 🙂 Vad kul att få se en bild på helheten och stenmuren blir kanon! Kul att se fortsättningen. Ha det gott! 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: