Det där med blommor och tvestjärtar!

IMG_3657.JPGAlltså.

Den absolut vanligaste frågan kring alla mina blommor på altanen är om det inte är jobbigt att sköta om och vattna alla. Å visst kan det tänkas att det är jobbigt OM man inte älskar blommor. Men, älskar blommor – det gör jag sannerligen! IMG_3661.JPGSå.

För mig är ju blommor och allt vad det innebär en hobby, men framförallt ett stort andrum och själa-rening! Finns inget som stillar själen så, som att stoppa händerna i jorden, plantera eller vattna. Då är jag fullständigt i nuet! Mindfullness deluxe!IMG_3659.JPGIMG_3658.JPGSen ska jag ju ärligt erkänna att jag har kastat både en och tio blommor på komposten eftersom de av en eller annan anledning har dött. De flesta strök med när de där envisa frostnätterna slog till gång på gång i våras. Men, men. Skam den som ger sig!IMG_3656.JPGI år har jag kört favoriter i repris nästan över allt. Det är lavendel, rosmarin (äääälskar att gå och dra händerna  genom dem så det doftar ljuvligt!) timjan, rosenskära, citronverbena, hortensior, kaprifoler, petunior, fikon och olivträd (mfl) som trängs i en salig blandning. IMG_3655.JPGIMG_3652.JPGÅ som ni ser på bilden ovan hänger de vita papperskorgarna med även i år. Världens bästa (och billigaste) krukor!! Så TIPS ni som missat detta. Åk till Ikea och köp papperskorgar att plantera i. 10 kr/st kostar de och de tål allt!IMG_3651.JPGFrån en sak till en annan. Jag vet att alla ”experter” säger att man ska hålla sig till färgskala och enhetligt när man planterar eller dekorerar utomhus, men det struntar jag högaktningsfullt i. Jag blandar precis allt jag älskar, både blommor, stilar och inredning, och det funkar för mig! Å det är ju faktiskt det viktigaste – att man själv tycker det är harmoniskt och vackert!IMG_3650.JPGÅ så till sist en lite fråga. Tvestjärtarna är  ööööverallt och äter upp mina fina blommor. Förra året var de kaos och jag ser tendenser till denna blom-död även i år. Vad ska ska jag göra för att de inte ska äta upp mina blommor? Favoriterna verkar vara rosenskära och petunior!!! Men de rackarna ger sig på allt!!! Tell me! What to do?!?!

KRAM

// InredningsfrunIMG_3677.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: