Det där med rabarber- och jordgubbspajen!

Alltså. Den här tiden som är just nu, det är faktiskt den som jag går och längtar till när hösten och vintern är som regnigast och mörkast. Nu när hela naturen spricker upp och och allt är så grönt och ljuvligt!

Å så här års blommar rabarbern och svärmor hade varit förbi med årets första skörd. Mina har inte kommit så långt än eftersom jag planterade dem i år.

Iallfall. Igår fick fjolårets frysta jordbuggar och årets första rabarber fick mötas i en paj-symfoni och här kommer receptet som utlovat. Det här receptet har jag bakat sedan jag var 16 år. Så det är väl beprövat. Hemligheten till denna knäckiga paj är att man använder extra saltat smör och smälter smöret på gränsen till nästan brynt. Då behöver man inte tillsätta tex sirap för att det ska bli knäckigt utan det räcker med den mängden socker som finns i receptet. Här kommer det;

Inredningsfruns rabarber och jordgubbspaj

200 gr extra saltat smör (alternativ ta en nypa flingsalt i degen)

1,5 dl strösocker

2 msk vaniljsocker

3 dl mjöl (brukar har 0,5 dl havregryn i också men de var slut)

1,5 tsk bakpulver

lite kanel

lite potatismjöl

ca 15 stänger rabarber (så det täcker en rund pajbotten)

valfri mängd jordgubbar

How to do it;

Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort”skalet” på rabarbern eftersom det blir trådigt annars. Lägg rabarbern och jordgubbarna i en pajform. Pudra över lite potatismjöl. Smält smöret i en kastrull tills det börjar blir lite gyllenbrunt i kanterna, på gränsen till brynt. Häll i övriga ingredienser i kastrullen och blanda runt. Konsistensen ska blir som kakdeg. Kludda ut över rabarbern/jordgubbarna och in i ugnen i ca 15 min eller tills den blivit gyllenbrun. Serveras med vaniljglass. Ät och njut!

Å ni som bakar detta recept, tagga mi i era inlägg på instagram. Alltid lika roligt att blir ”inbjuden” på fika till er också :)!

Jag sitter just nu och plöjer nätet på sommarrea. Å min favvis-kaftan, som ni såg på storys igår hittar ni på rea HÄR (adlink). Å så vill jag passa på att tipsa er om den HÄR (adlink) och så får ni inte missa den HÄR (adlink).

Nu ska den här maman slänga sig i soffan en stund innan läggdags.

Stor KRAM

// Inredningsfrun

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: