Det där med grillad pizza!

Alltså. Efter fredagens premiär av grillad pizza har frågorna bara hopat sig i mitt DM på Instagram så jag ska skriva ihop en lite ”how I did it” här inne. Å med det sagt så är det exakt vad det låter som, hur jag gjorde och inte hur man ska göra . Skillnaden kan vara enorm bara så att ni vet, ha, ha, ha, ha! Men det här funkade för mig.

För det första köpte jag degar från den lokala pizzerian. De skickar alltid med lite extra utbakningsmjöl vilket underlättar när man sa kavla ut degen hemma. Först steget är dock att ”bränna av” pizzastenen i en timma i ugnen på högsta värmen första gången man använder stenen. Detta gör man för att härda stenen för att den inte ska spricka. Därefter ska man alltid lägga pizza stene på en kall härd så den sakt får bli varm, annar skan den spricka också.

Iallafall. När stenen var bränd (då var den ju redan uppvärmd) la jag den utkavlade pizzadegen på stenen. Jag la lite mjöl på stenen först för att degen inte ska fastna. Därefter lag jag på den hemmagjorda tomatsåsen, massor av ost, skinka, färska champinjoner och mozzarella och gräddade på grillen tills den såg färdig ut. Jag toppade pizzan med ruccola, lite tryffelolja och peppar från kvarn – YUM!

Killarnas pizzor var de första vi gjorde och deras botten blev inte alls lika god som Vs och mina blev. Så jag tror verkligen att man inte ska fuska med att bränna av pizzastenen innan eftersom den kommer direkt från fabrik.

Å så kan jag ju säga så här. Jag lääängtar tills jag får baka pizza på grillen igen! Såå roligt och sååå gott!! Vi köpte våra pizza stenar på Bauhaus för 99 pix men det finns säkert billigare och dyrare också.

Har du provat att grilla pizza? Hiss eller diss tycker du?

Jag passar även på att tipsa er om veckans bästa fynd!! Jag har fullständigt bott i denna strandkaftan (adlink) de senaste dagarna sååå skön och nu på rea. Å så får ni inte missa dessa hamam-handdukar (adlink) som nu är på 40% rea. Både snygga och sköna! Å så vill jag bara tipsa om dessa ljuva lakan (adlink) som nu är på 50% rea.

Nu ska jag upp och chilla en stund i soffan. Är ultramega-trött. Vi har åkt på förkylning – iiiiggeeeeen!!!! Tjibi!!! Men jag tänker att då hinner den passera innan midsommar iallafall 🙂

KRAM

// Inredningsfrun

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: