Det där med att göra det man behöver!

Alltså.

Jag vet att ni är många som tycker att jag har tjuvstartat men lika många vet jag också har det ;)! Jag pratar ju så klart om julpyntandet. Å jag har alltid den 15/11 som ”fritt fram” när det kommer till att börja plocka fram stjärnor och julblommor. Jag börjar lite smått och känner in och placerar med omsorg ut ljusstakar, ljusslingor och blommor.

Den här hösten har varit tuff på många sätt och så klart en utmaning för alla i samhället med Covid-19. För min egna del är det sömnbristen som har slagit hårdast på mig. Jag slutade amma för fem månader sedan och då försvinner ju amningshormonet som gör att man ”orkar” med att vara uppe om nätterna. Men Queenie har sedan dess varit upp i snitt fem gångar per natt (ingen överdrift). Hon vaknar, är jätteledsen och man måste gå till sängen, klappa och hålla händerna på henne så att hon känner att man är där. Hon somnar alltid om igen väldigt snabbt, men jag kan inte somna om och får hjärtklappning. Jag har fått hjälp av läkaren med rogivande som gör att jag nu kan somna om efter att jag varit uppe men jag är heeeelt färdig varje morgon av att ändå varit uppe en handfull gånger varje natt. Nu har vi löst det så att V får ta Quennie om helgerna så jag får sova i gästrummet. Annars hade jag inte fixat vardagen. Å jag ligger och guppar på kanten hela tiden just nu och mina marginaler är små. Jag känner igen alla signalerna och jag försöker lyssna in dem så gott jag kan. Ni som hängt här ett tag vet ju att ja har historik av utmattningsdepression så jag tar min trötthet och hjärtklappning på största allvar.

Jag har även sökt hjälp för min PMDS som har eskalerat totalt sedan i somras och jag har nu börjat få schakt på den. Den har sugit musten ur både min själ och familjens. Å så har vi i familjen gått igenom en annan utredning som har resulterat i något bra men samtidigt har den inneburit en massa retroaktiv ångest som jag burit med mig under 10 års tid. Så den har liksom kommit i kapp mig också.

Å V har haft revision på sitt jobb sedan augusti och det har inneburit att hans klocka ringt 04.00 varje morgon + tre timmars pendling varje dag så han har också varit heeelt färdig. Så två trötta vuxna och allt annat ovanpå har bara varit tooo much för den här maman.

Så. Att nu få går runt och pynta och tända ljus är terapi. Ljusen, dofterna och musiken kring jul har alltid en rogivande effekt på mig och jag behöver verkligen detta just nu. Speciellt när man med de nya restriktionerna inte längre får träffa någon utan för familjen.Då känns hemmet och att få göra extra mysigt ännu viktigare.

Imorgon kommer köksmontören från HärjedalsKök , elektriker och rörmokaren och ska fixa det sist med vårt nya kök. Jag lovar att visa före/efter bilder inom kort.

Jag tänkte passa på att kasta in veckan tre bästa tips! Den HÄR (adlink) ljusstaken har jag alltid drömt om och vill slå till nu när det är rea. Den HÄR (adlink) ljuvliga stjärna är lika fin i fönstret som ovanför matbordet. På lördag ska jag och V ha efterlängtad date night och då ska jag ha på mig den HÄR (adlink). Kanske för tidigt för julrött men ändå – så fin :)!! Håller tummarna att den hinner komma från med posten bara :)!!!

Nu blir det en kopp the i soffan och ett par avsnitt av Good Girls på Netflix. Har ni sett den serien? Är inne på säsong 3 så inga spoilers nu bara, hahahaha!

Kram på er!

// Inredningsfrun

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

13 reaktioner till “Det där med att göra det man behöver!”

 1. Jag älskar mina ljudböcker nattetid. Båda barnen vaknar, en kommer och kryper ner och den andra ropar tills jag kommer. Sussar dom till sömn och jag pluggar i ljudbok. Vilken som, bara nån annan pratar, istället för mina tankar.
  All kärlek till dig och er! En tuff tid , sannerligen! Kram!

  Gilla

 2. Åh Marika det gör mig ont att läsa om hur du mår. Jag vet hur det är att balansera där på kanten och det önskar jag ingen.
  Jag älskar julen och börjar lyssna på julmusik i september och startar upp mitt julkonto på Instagram (christmasbyemschen). Men egentligen handlar om att överleva hösten, hur vacker den än är så vet jag att jag blir nedstämd.
  Julen är doft, smak och känsla. Julen gör mig varm i själen!
  Kram och kärlek.

  Gilla

 3. Hej 🙂
  Vill egentligen bara säga att jag befinner mig i liknande situation som dig rent energimässigt med min lilltjej Leia snart 3 år. Knappt sovit en natt med massa oro och nattskräck. Det plus mycket annat har lett till att jag stupat och fått utmattningssymptom. Går hos en fysioterapeut (som jag varmt rekommenderar) Hon har gett mig förståelse för hur hela nervsystemet fungerar och hur det påverkar oss.
  Hoppas du mår bättre inom kort 🤎
  Vänligen
  Sara

  Gilla

 4. Känner igen mig i mycket av det du skriver. Sömnbrist. Att inte sovit en hel natt på jag vet inte hur länge? Har 3 barn, varav det yngsta precis fylld 1 år. Kan räkna på en hand de gånger hon sovit i sin säng en hel natt. Slutar alltid med att hon somnar på/jämte mig i sängen. Lider oxå av pms (ej fått utrett än, inte orkat ta tag i det). Men mår skit den perioden, skriker på alla i familjen, vill skilja mig & bo själv i skogen.
  Och så allt som byggs på uppepå detta. Att prestera. Att vara bästa mamman, ”hemmafrun”, sköta sysslor så allt flyter på. Skjutsa barn hit & dit. Och ja. Coronan med.
  Hej å hå, vad pepp det blev.
  Du är grym & bäst, älskar att följa dig.
  Ta nu väl hand om dig & skitbra att du lyssnar inåt.
  Ps. Inte en dag för tidigt att småstarta med juldekoration, det gjorde jag oxå häromdagen. Såklart man vill passa på att göra mys när man är hemma så pass mycket!!
  Kram.

  Gilla

 5. Tack för att du delar o visar baksidan av allt som annars kan se perfekt ut. Ditt hem är magiskt fint, sån koll på inredning. Hög mysfaktor o det gör massor att åtminstone ha ett mysigt hem när allt annat är rörigt.🙏

  Gilla

 6. Jag har alltid tyckt att jag måste vänta tills första advent. Men i år är ju allt annorlunda på precis alla plan. Några julsaker har jag redan köpt. Igår band jag vintriga och juliga grandekorationer. Och idag köpte jag hem årets första hyacinter. Så ja självklart i år får vi börja jula oss när vi vill bara för att få känna jul så mkt det bara går. Må så gott

  Gilla

 7. Men vännen vad jag känner för dig 🧸. Jag har också varit där, men av andra anledningar …
  Jula på, gör allt mysigt du kan komma på och sköt om dig 🤗❤️🌟🎄❣️

  Gilla

 8. Var rädd om dig vännen !🥰🥰🥰
  Bra att du lyssnar in din kropp.
  Det är ju så att man känner ju igen signalerna när man varit där innan. Jag har varit där tre gånger.Inget vidare. Finns fortfarande kvar i mig. Ångest,trött orkar inget socialt umgänge på fritiden, jobbar men helt slut när jag kommer hem. Men som sagt ta hand om dig!🥰🥰🥰 Älskar att få följa dig och din fina familj.🥰🙏😍 Kram Margita.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: