Det där med ”It´s a Blanc de Blancs”!

I betalt samarbete med Urban Wines (ej samarbete med Systembolaget) Inlägget innehåller länkar till systembolaget.

Ni som hängt med mig från start här inne vet att mat och dryck är bland det bästa jag vet. Så i stolt samarbete med Urban Wines ska jag denna veckan prestera ett läskande mousserande vin.

Minns ni den härligt guldiga rödvinsflaskan med frågetecknet i sammet som jag visade er till  nyår på instagram?  Nu har jag hittat en ”lillasyster” och tillsammans med Urban Wines har jag nu fått prova det mousserande vinet med namnet  ”It’s a Blanc de Blancs Brut” med samma snygga flaska och det härliga frågetecknet i nattsvart sammet. 
Denna Blanc de Blancs (som betyder vit från vita) är en blandning av Glera och Chardonnay druvor från Veneto i norra Italien och är ett friskt mousserande vin med eleganta små bubblor. Att det är ett så kallat ”Brut” betyder helt enkelt att det innehåller mindre socker (10 gr/l) än en så kallad ”Extra dry” och denna Brut ger därför en fruktig och torr fräschör. I ”I´ts Blanc de Blancs” hittar man läskande toner av citrus, päron och persika och vinet passar därför perfekt som aperitif  eller till exempelvis sallader, fisk och skaldjur eller asiatisk mat. Avnjutes bäst väl kyld! 

Den guldiga flaskan sätter pricken över i ett till vilken dukning eller cocktailmingel som helst. Det perfekta all-round bubblet!

Ni hittar den här håll-käften-snygga flaskan i Systembolagets beställningssortiment via länken till systembolaget HÄR . Flaskan är beställningsvara och du kan välja leverans till dörren hem) .

Flaskan kostar 119 kr och har artikelnummer 50303 . Å kom i håg vänner, du måste vara över 20 år för att beställa och måttligt smakar bäst! 

OBS! Ej samarbete med Systembolaget.

Artnr 50303
Alk 11%
Pris 119:-

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssst…… Spara flaskan så får du en fin ljusstake :)!

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

En tanke på “Det där med ”It´s a Blanc de Blancs”!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: