Ny vecka, nya fynd att hitta!

Den lila vasen hittar ni HÄR (reklamlänk för Nordic Nest)

Är det bara här hemma eller blommar era amaryllisar fortfarande? Helt galet! Nu har jag klippt av dem och har dem som snitt. Fint det oxå! Dock är denna bilden från i julas. Jag har ju helt kommit ur vanan att fota med systemkamera så jag har inga uppdaterade bilder från i år ännu. Men nu när bloggen är up and running igen så kommer jag att komma igång med fotandet igen.

Iallafall.

Ni är sååååå många som är nyfikna på vart jag budar hem alla mina auktionsfynd. Å jag vet inte om jag biter mig själv i svansen för att jag berättar detta för er eftersom jag ju vill var ENSAM om att hitta mina gobitar hahhahaha. Men som sagt. Jag vet ju sällan själv vad jag är på jakt efter och sitter och plöjer och plöjer och plöjer auktionssidor tills jag hittar DET!

Jag är inne på Bukowskis men de har så sjuuuuuukt dyr frakt att jag ibland bara skiter i att buda för att frakten är dyrare än det jag tänker buda på. Inte kul alls. Man kan ju också välja att hämta på något av auktionshusen men ja, jag bo ju i Kalmar så det blir lite svårt.

Jag använder även Auctionet och där tycker jag inte frakten är lika dyr men man får också lägga till transportförsäkring mot kostnad. Däremot har jag Kalmar auktionsverk dit jag ibland kan välja att få frakten till så att det blir lite billigare. Budar man på konst och andra föremål så kan det ibland stå ”följerätt” vilket vilket är 5 % av klubbat pris. Sedan tillkommer alltid en slagavgift.

Men. Man ska ha med sig det att det är stooooor skillnad mellan loppis och auktioner. Dvs vill man hitta billiga fynd ska man gå på loppis/Blocket/Tradera. Men vet man vad man letar efter och bara SKA ha något specifikt så är auktioner att föredra., tycker jag. Där kan du dessutom gå in på specifika kategorier och söka efter det man har siktet på tex ljusstakar eller lampor mm.

Jag gillar att ha sökfältet öppet så att jag an hitta saker och möbler som jag inte ens visste att jag villa ha 🤣🤣🤣. Det är i princip alltid då jag hittar vad jag ”söker” dvs det blir kärlek vid första ögonkastet. Jag söker möbler och ting med ett bra andrahandsvärde så jag ser alla dyrare köp som investeringar.

Å handen på hjärtat så är detta bland det roligaste jag vet. Jag kanske ska börja jobba som auktionsbevakare så kan ni bara skicka till mig vad ni är ute efter så letar ja och budar åt er. Vilken briiiiiljant idé 😍🤣!!!!!

Nästa inlägg blir en lite glutt in i mitt vitrinskåp som mer har blivit ett skåp för mina favorit-figuriner. En del har jag köpt på auktion, en del i retrobutiker, några kommer från kidsens Happy Meal box (yes!!) och några har jag köpt nya. Jag ääääälskar figuriner! ÄLSKAR!!! Så har ni några roliga tips på coola figuriner till mig gärna retro så skulle jag bli suuuperglad!

Nu blir det lunch!

KRAM

// Marika

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: