Hur jag hinner?


Jag får ofta frågor om hur jag hinner med allt (dock finns det ingen direkt definition av vad detta ”allt” innebär) som jag gör. Å mitt svar är enkelt; Jag fuskar så ofta det går. Jag älskar att fuska! Granskar man vårt hem så ser man fusk över allt.

Jag ska ge er ett exempel; Idag kom jag hem efter en förmiddag hos morfar med två barn (varav ett som vägrade sova) ca en halvtimma innan vi skulle få fikagäster. Shit! Vi har inget hemma, vad ska jag baka? Det får bli rulltårta (det har man ta mig tusan aldrig några ursäkter för att inte hinna göra eftersom den tar tio minuter att göra). Nu till fusket! Rulltårta är ju inte så sexigt att lägga fram bara så där, utan man måste fuska och lull-lulla den lite. Jag plockar alltså fram mina fina (det får gärna vara något dyrt/ärvt/gammalt/exklusivt/annorlunda/personligt porslin så att det känns lite extra lyxigt) ljusrosa skålar (från Mateus) och skär upp en storbit rulltårta var och lägger den med snittytan uppåt i skålarna. Sedan plockar jag fram vispgrädden (som vi hade över från fikat för ett par dagar sedan) och blandar den med vaniljvisp. Sedan klickade jag på grädd-fluffet på rulltårtan och garnerade med lite frusna blåbär och lite citron-rasp (Hade jag haft citronmeliss så hade jag garnerat med det oxå). Voila! Min lilla fusk-bakelse är nu klar! Jag har alltså fuskat så att en tråkig rulltårta blivit en rolig fluff-bakelse. Dessutom blev den ”nääää-men-kan-man-inte-få-sig-en-liten-bit-till”-god å det är ju aldrig fel.

Dagens tips; Om du bjuder på fusk-bakelser och lull-lullar lite extra så är det ingen som ser om du inte hunnit dammsuga :).

KRAM

// Inredningsfrun som fortfarande har dammsugarslangen liggande i hallen eftersom hon inte han dammsuga innan gästerna kom idag 🙂

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

9 reaktioner till “Hur jag hinner?”

 1. Du har ett härligt ”tänk”! Får energi o tips att läsa din blogg. Sen har du ju en helt fantastsik känsla o smak o pysslighet! Det är det ju tyvärr inte alla som har…….Solig kram Christina

  Gilla

 2. Hej! Jag läser din blogg regelbundet och jag undrar om jag får fråga några frågor för jag funderar på att skaffa en blogg själv.Det krånglar alltid för mig att skriva ett svar på välj profil: google konto. Jag kommer aldrig fram. Vad innebär det att ha ett google konto?Finns det någon ansvarig som man kan maila med på blogspot?Och framför allt: vad kostar det att starta en blogg på blogspot?Jättetacksam för ett svar!nettan.klar@gmail.com

  Gilla

 3. Vilka fina bilder det blev!! Jag kan intyga att även allt fint lull-lull runt om kring så smakade det gudomligt gott!! Jag tackar för att jag fick komma över och mysa med familjen idag! Det måste vi göra fler gånger i sommar 🙂 Kram S

  Gilla

 4. Härligt tips: fusk och lull-lull! Det gillar jag!Tack förresten för en otroligt rolig och inspirerande blogg!/Weronica

  Gilla

 5. Vilka ljuvliga bilder på porslin,blommor o kaka.Du är ta mig tusan en rackare på allting!HA DET ALLRA BÄST!Kram ”Nilla”

  Gilla

 6. Hahaha – perfekt ju!!Samma för mig att folk kommenterar hur jag hinner ”allt”, men det är ju en prioriteringsfråga det där också. Jag sitter tex inte i flera timmar per kväll och kollar på tv, eller stryker precis vartenda klädesplagg vi har.Superbra fika-tips hursomhelst!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: