Det där med att avsluta Lärdomens år!

016 021017    

024

Klänning (Nantucket), kappa (Chill Norway),

Stövlar (Modesto)

Still standing strong (jag)

.

.

  Alltså.

.

Jag är glad att detta år är till ende.

.

För.

.

Detta var året som aldrig tycktes ta slut,

men samtidigt liksom aldrig riktigt kom igång.

Detta var året då  jag svek och blev sviken

och  året då jag förlät och blev förlåten.

Detta var året då jag var nära att förlora hoppet om kärleken 

men ändå tog sats och hoppade

och älskade mer än hjärtat nästan mäktade med.

Jag lärde mig vilka som står vid min sida genom livets fram och tillbaka och upp och nergångar

och vilka som försvinner likt skuggan om natten när

 livet inte är så mycket ”untz-untz-happy-happy”.

Så att säga.

.

 

2014 blev Lärdomens år.

På precis alla tänkbara och otänkbara sätt.

.

Ett år som gjort stora spår i mitt hjärta,

som format mig till att bli ett bättre jag.

Ett år som fått mig att tänka till, att tänka om.

Mycket har jag lärt mig.

Om andra i allmänhet och om mig i synnerhet.

Jag är starkare.

Å starkare blir jag.

För det är det som är så fint med livet!

Livet prövar en.

Om och om och om igen.

Vi får chans att göra om, göra bättre.

Lära om, lära bättre.

Så.

Jag packar min lilla ryggsäck med årets lärdomar och misstag 

och går framåt, framåt, framåt.

Trots att vägen framför mig är aningen oviss, dimmig och krokig.

.

För.

.

Så länge det finns kärlek.

Finns ta mig tusan allt.

Å kärleken bor ju inom oss. I våra hjärtan.

.

Så.

.

Sista dagen på Lärdomens år.

Å jag är både spänd och förväntansfull

på vilka berg jag ska bestiga och vilka av livets prövningar jag ska möta.

Så.

Jag säger bara.

2015 – BRIIING IT ON!!!

Jag är redo.

Är Ni?

.

TACK för i år.

Jag hoppas av hela mitt hjärta att Ni är med mig genom nästa år också.

KRAM

// Inredningsfrun

 

 

 

 

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

17 reaktioner till “Det där med att avsluta Lärdomens år!”

 1. Det här var en text som jag kommer att bära med mig! Både i hjärtat och på papper! Det hade likaväl kunnat vara jag som skrivit den. Jag är med dig på varje ord. På gott o ont. Jag önskar dig det bästa, Gott nytt år till dig o dina underbara små. Kram

  Gilla

 2. GOTT NYTT 2015 till dig också.
  Passar också på att tacka för din inspirerande blogg med många kloka tankar och vackra bilder.
  Ni är suveränt duktiga alla ni vackra kvinnor i Elsas Entourage. ⭐️⭐️⭐️

  Gilla

 3. Takk igjen for at du deler og at du får meg til å ”stoppe” opp litt og tenke over livets trivialiteter. Ønsker deg og dine alt godt for det nye året! – og ja, jeg følger deg videre det er sikkert 🙂

  Gilla

 4. Bonjour, comme je suis régulièrement votre blog depuis le sud de la France je profite de mon passage pour vous souhaiter une bonne et heureuse année 2015 ainsi qu’à ceux que vous aimez.

  Cordialement.

  Gilla

 5. Kära Marika,

  jag känner ju inte dig…men jag är så tacksam för allt, precis allt du delar med dig till
  oss alla. Jag tycker att du är en otroligt vacker och stark kvinna, som vågar att följa ditt hjärta
  och du känns som en fantastisk mamma till dina underbaringar.
  Jag önskar dig all kärlek och lycka och ett Gott Nytt 2015!

  Det finns en dikt som passar så bra in på dig, för att,
  DU har livet i din hand och skapar din egna framtid…DU är som en kvinnlig Hemingways = )

  Stor stor kram
  Jessica (vi får se om texten får plats!! ; ) )

  MEDVETNA VAL 57

  ”Alla har vi upplevt motstånd. Motståndet finns ofta där i samma ögonblick som en tanke föds att göra någonting. Till och med att stiga upp varje morgon innebär ett visst motstånd – även om vi har bestämt oss för att göra det och vet att vi kommer att göra det. Vi ligger gärna kvar i sängen och fantiserar om hur det skulle vara om vi sjönk tillbaka i kuddarna och värmen och kunde ringa och sjukanmäla oss till jobbet. Men nej, vi vet att det inte går – och så bryter vi motståndet och hoppar in i duschen. Dagen har börjat.

  Detta är ett exempel på ett av många rituella motstånd vi dagligen övervinner utan att ens tänka på att det är ett motstånd vi slåss emot. Det är betydligt mer komplicerat med de verkligt stora motstånden – att göra det vi egentligen vill men varken vågar eller tror vi kan. Vi hindras av blygsel, rädsla, dåligt självförtroende, nervositet och en svärm av nervösa fjärilar i magen som slutligen och definitivt stoppar oss.

  Detta är ett exempel på hur vi låter motståndet överskugga målet och planerna. Utan att vi tänker på det matar vi dagligen ett motstånd så att vi tömmer all vår energi på motståndet i stället för att spara energi till handlingen. Stoppa koncentrationen på motståndet och överför all energi på målet och planen istället.

  Du kanske har planerat att ringa en speciell människa väldigt länge – men du vågar inte. Du tycker att du först måste känna dig i balans, vara på ett visst humör, känna en viss självsäkerhet, och så går tiden och dagarna och du blir mer och mer nervös. Tiden går och snart kan du inte ringa alls. Det kommer att vara för sent och den andre personen kommer inte att förstå och du kommer att ha glömt ditt ärende.

  Detta är ett typexempel på hur du dagligen lägger all din energi på motståndets alla irrationella känslor – istället för att bara inrikta dig på en enda sak: att slå numret och ringa. Det är viljan och målet du skall rikta din energi emot – inte de känslor som får dig att låta bli. Fråga dig vad det beror på när du inte gör det du vill, planerar och önskar. Fråga dig om du matar motståndet med massor av nyttig energi – istället för att rikta den mot det du vill göra.

  Jag träffade Jack Hemingway i London som berättade följande anekdot om sin far, den store författaren, äventyraren och jägaren Ernest Hemingway.

  – Jag beundrade verkligen min far och insåg att det var ett privilegium att växa upp med honom som förebild. Jag kände aldrig någonsin att jag stod i hans skugga eller att han gav mig komplex. Kanske för att han alltid var så ärlig och öppen. När han sade till mig att jag inte skulle tveka utan göra allting jag ville och hade planerat, frågade jag honom en gång om han aldrig var rädd och tveksam.

  – Jovisst, svarade han med sitt berömda skratt. Jag är ofta rädd – men gör det ändå! Man kan vara hur rädd som helst – och ändå göra det som man verkligen har bestämt sig! Hoppa över all tveksamhet och koncentrera dig på målet. Attackera direkt. Då försvinner rädslan av sig själv. Den hinner inte ens uppstå.

  Även om vi inte alla planerar ett liv och en hjälteroll som Hemingways, är det viktigt att komma ihåg att vad vi än planerar att göra i livet, finns alltid rädslan att misslyckas och att vi skall blamera oss. Detta är en känsla nästan alla människor delar med varandra. De som gör det de vill – ändå – har livet i sin hand och skapar därmed sin egen framtid.

  Vi måste ständigt påminna oss om att vi kan välja att stupa över motståndets luriga krokben – eller gå direkt på målet och planerna trots alla motstånd. Vi känner alla fjärilar i magen inför en stor och okänd uppgift. De som har bestämt sig – gör det trots fjärilarna. De andra sätter sig och matar fjärilarna med rädsla – och drömmarna spricker. Medan fjärilarna förökar sig och tar befälet…”
  (MARIA SCHERER

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: