Det där med ett göra ett viktigt inlägg!

ecpat-logo.png

 

Alltså.

Sedan jag födde Stora för snart nio år sedan har jag inte läst några dagstidningar på nätet alls. Förvisso inte i pappersform heller, men det är inte själva grejen. Mitt hjärta klarar helt enkelt inte av att läsa om när barn far illa och utsatts för övergrepp. Det känns bokstavligen som att någon rycker ut hjärtat ur min kropp. Text och ord om vad barn har och utsätts  för, etsar sig fast i mitt inre som smält socker på huden. Det liksom klistrar sig fast och bränner tills huden smälter sönder. Å det där orden gör så fruktansvärt ont, både då i nuet och länge, länge efteråt. För bakom varje ord jag läser, finns ett barn. Ett barn som inte får vara barn. Ett barn som inte skyddats från världens ondska. Ett barn som för alltid är ärrad. Å när jag håller mina egna barn i famnen blir smärtan så oerhört tydlig.

Å mitt hjärta brister. Tusen och tusen gånger åter. Å jag skonar mig själv genom att inte läsa. Jag vet vad som händer ändå och tänker att jag inte kan rädda ett barn genom att läsa om det i en dagstidning.

Men.

Jag läser på om dem som klarar av att hjälpa och jobba för utsatta barn. De som klarar av att vända hatet, ångesten och illamåendet till att hjälpa, skapa förutsättningar och reglera lagar. De som kämpar, slåss och gör skillnad. Å ECPAT finns för barnen. Å de kräver att lagarna kring utsatta barn och spridning av bilder över nätet ändras för att skydda de utsatta barnen #backabarnen.

Varje månad får polisen och ECPAT in över tusen tips på sexuella övergrepp mot barn på nätet. För att hitta barnen som utsätts behöver lagstiftningen om datalagring anpassas, just nu kan polisen inte utreda många av de tusentals tips som kommer in. Ett utsatt barn har inte tid att vänta.”

Via #backabarnen kan du skriva under och stödja ECPAT och utsatta barn. Vi lever i en värld med ständig uppkoppling och yngre och yngre barn har fri tillgång till mobiltelefoner, Ipads och datorer. Hur skyddar du ditt barn? Hur skyddar samhället ditt barn? Ett barn är alltid någons barn. Vi får inte blunda för andras barn. Vi vuxna måste ansvara för dem som inte kan själva.

Stöd ECPAT i deras kamp mot sexuella övergrepp på barn.  Swicha ett bidrag och skriv under för stöd i #backabarnen. HÄR kan du bidra.

Mina barn är dina, dina barn är mina. Vi skyddar dem tillsammans genom kunskap som vapen. Min kropp är min, och din är din. Du äger rätten till att göra vad du vill med ditt sinne och kropp och låt ingen annan få dig att göra saker som får dig att må dåligt. Detta förmedlar jag till mina pojkar. För mig blir det att ge mina pojkar ett vapen mot förövare.

Detta inlägg bara kom till mig idag. Som att jag bara var tvungen att få ur det ur systemet. Kanske var det för att vi är samlade alla fem här hemma. När tre underbaringar finns nära, nära. Å jag kan krama om, viska i örat att de betyder allt och hur mycket jag älskar dem. Att jag skulle ge mitt sista andetag att skydda dem. Å då viskar hjärtat tillbaka till mig, att jag måste skydda dem alla.

Mina barn, dina barn. Tillsammans.

♥♥♥

KRAM

♥♥♥

// Inredningsfrun

 

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: