Det där med att bjuda på en favorit!

 

Alltså.

Jag kan ärligt säga att våra middagar här hemma för tillfället är allt annat än kulinariska. Vi har hamnat i det klassiska samma-mat-varannan-vecka-hjulet. Dessutom har vi en sexåring som varannan vecka ääääälskar köttfärslimpa och varannan vecka usch-å-fy-å-blääää-ar det så det finns liksom inga ”säkra kort” att slänga fram när idéerna tryter.

Så igår kom jag på att jag ju i mina da´r själv suttit och skrivit ner maaaaassor av snabba lätta middagsrecept. Nackdelen är bara att jag själv har glömt att sätta etiketter på mina recept och dessutom har dem på min ”gamla” blogg så det är typ omöjligt att hitta dem. Men, men. Jag lyckades efter måååånga google sökningar hitta receptet på en absolut middags-favorit som jag inte lagat på länge. Å det bästa av allt är att ingen i familjen minns att de ätit det :D.

Så.

Här kommer  receptet:

♦♦♦♦♦♦

Kyckling i dill  (fyra personer)

1 kg potatis
1 frp kycklingfiléer 700 g
2 morötter (ta stora!)
½ purjolök, den vita delen (jag tog en hel eftersom jag älskar purjolök)
1 kycklingbuljongtärning
1 dl crème fraiche (jag tog två eftersom jag gillar mycket sås)
1 dl vatten
½ frp fryst hackad dill (jag tog mer för man kan aldrig få gör mycket dill)
1 tsk vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar

Gör så här:
Skala och skär potatisen i tärningar som sedan kokas i lättsaltat vatten tills de blir mjuka, ca 10 min. Skär kycklingfiléerna i tre bitar. Skala och skär morötterna i skivor (skär inte för tunna. Det blir godare när det är lite tuggmotstånd i dem). Skölj och skär purjolöken i bitar. Koka upp vatten, kycklingbuljongtärning, morotsskivorna och purjolöken. Tillsätt kycklingen och låt koka i 8 minuter. Rör ner crème fraiche, dill, vitvinsvinäger och en stor nypa svartpeppar. Låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
Häll av vattnet från potatisen och pressa potatisen.

Servera kycklingen med pressad potatis och krispig sallad (alltid sallad till maten). Ät och njuuuuuuuuut!

♦♦♦♦♦♦

KRAM

// Inredningsfrun

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

2 reaktioner till “Det där med att bjuda på en favorit!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: